AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Excelde barkod nasil olusturulur?

Editör

Yeni Üye

Excelde barkod nasıl oluşturulur?​

İmlecinizi belgede barkodu eklemek istediğiniz konuma getirin. Ekle sekmesinin barkod grubunda barkod’a tıklayın. Not: Barkod komutu yalnızca bir sunucu belgesi için bir barkod ilkesi etkinse görüntülenir. Değişikliklerinizi kaydedin.

Barkod oluşturma nasıl yapılır?​

Barkod oluşturma nasıl yapılır?
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.

13 haneli barkod ne demek?​

13 haneli barkod ne demek?
EAN sistemi bakkaliye ürünleri başta olmak üzere perakende satılan ürünlerin numaralandırılmasında kullanılmaktadır. Ayrıca Kitap (ISBN ) ve periyodiklerin (ISSN ) numaralandırılmasında da kullanılmaya başlanmıştır. Ean 13, 4 gruptan ve 13 haneden oluşur. Ülke kodu: Ean tarafından verilmiş ülke numarasıdır.

Barkod numarası kaç haneli olur?​

EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.

Barkod numarası nasıl alınır?​

Barkod numarası nasıl alınır?
Barkod almak isteyen üreticiler, ithalatçılar, dağıtıcılar ve ihracatçılar öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır. Buraya üye olan firmalar EAN-UCC numarası verilmektedir. Verilen numara sadece o firmaya ait olmaktadır. Başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.

Barkod kontrol basamağı nasıl hesaplanır?​

Barkod kontrol basamağı nasıl hesaplanır?
Barkod Kontrol Basamağı Hesaplama
- 1.Adım: Barkod rakamının çift haneleri toplanır.
- 2.Adım: 1.adımda çıkan sayı 3 ile çarpılır.
- 3.Adım: Barkod rakamının tek haneleri toplanır.
- 4.Adım: 2 inci adımda elde edilen sayı ile 3 üncü adımda elde edilen sayı toplanır.

Yeni bir ürüne barkod nasıl alınır?​

13 haneli barkod nasıl alınır?​

13 haneli barkod nasıl alınır?
EAN kodu rastgele kullanımlı bir kod değildir. EAN-13 kodunun TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesine bulunan Mal Numaralandırma Merkezine yapılacak başvuru ile alınmaktadır.

14 haneli barkod nedir?​

14 haneli barkod nedir?
GTIN-14 Veri Yapısı ile Gruplama Numaraları Üretilmesi GTIN-14 veri yapısı ürün grubunun aynı ürünlerden ve perakende satılmadığı durumlarda, GTIN-13 veri yapısına alternatif olarak kullanılabilen ve GS1 Firma öneki kotasyonundan numara tüketmeyen bir grup tanımlama yöntemidir.

12 haneli barkod nedir?​

Evrensel Ürün Kodu (UPC), Amerika Birleşik Devletleri’nde perakende ambalaj için yaygın olarak kullanılan 12 haneli bir barkoddur.

E devlet barkod numarası nasıl alınır?​

E devlet barkod numarası nasıl alınır?
İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Barkod numarası alma kaç günde çıkar?​

Barkod numarası alma kaç günde çıkar?
Barkod Numarası Başvuru sürecinin başlatılabilmesi için gerekli evrakların ve talep edilen ücretin yatırılarak dekontunun tarafımıza posta veya kargo ile gönderilmesi zorunludur. Ticaret Odalarına kayıtlı olan firmaların Barkod Numarası başvuruları takribi olarak 1 Hafta (5 iş günü) içerisinde sonuçlanmaktadır.

GS1 kontrol basamağı nasıl hesaplanır?​

Aşağıda hesaplama mantığı adım adım anlatılmıştır.
- 1.Adım: Barkod rakamının çift haneleri toplanır.
- 2.Adım: 1.adımda çıkan sayı 3 ile çarpılır.
- 3.Adım: Barkod rakamının tek haneleri toplanır.
- 4.Adım: 2 inci adımda elde edilen sayı ile 3 üncü adımda elde edilen sayı toplanır.

Excelde barkod oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İmlecinizi belgede barkodu eklemek istediğiniz konuma getirin.
2. Ekle sekmesinin barkod grubunda "Barkod" seçeneğine tıklayın.
3. Barkodu ekleyebilmeniz için bir sunucu belgesi için bir barkod ilkesinin etkin olması gerektiğini unutmayın.
4. Değişikliklerinizi kaydedin.

Barkodların yapısı hakkında bilgi vermek gerekirse, EAN-13 barkodları genellikle 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) olup ürünleri benzersiz şekilde tanımlamak için kullanılır. İlk üç hane ülke numarasını, sonraki 4 hane işletme numarasını, sonraki 5 hane mamul numarasını ve son hane ise kontrol sayısını temsil eder.

Eğer yeni bir ürüne barkod almak istiyorsanız, üretici, ithalatçı, dağıtıcı veya ihracatçı olarak öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezi'ne üye olmanız gerekmektedir. Bu merkezden alınan EAN-UCC numarası sadece size özgüdür ve başka bir firmanın kullanması mümkün değildir.

Barkodun kontrol basamağını hesaplamak isterseniz aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:
1. Barkod rakamının çift hanelerini toplayın.
2. Bu toplamı 3 ile çarpın.
3. Barkod rakamının tek hanelerini toplayın.
4. İkinci adımda elde ettiğiniz çarpımı üçüncü adımda elde ettiğiniz toplamla toplayın.

Barkod numaraları farklı uzunluklarda olabilir. Örneğin, EAN-13 barkodu 13 haneli, UPC (Evrensel Ürün Kodu) ise Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılan 12 haneli bir barkod standardıdır. GTIN-14 ise farklı durumlar için kullanılan, GS1 Firma öneki kotasyonundan numara tüketmeyen bir grup tanımlama yöntemidir.

Son olarak, e-Devlet barkod numarası almak için "e-Devlet Belge Doğrulama" uygulamasını telefonunuza veya tabletinize indirerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri