Evsiz insanlar icin hangi numara aranir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Evsiz insanlar için hangi numara aranır?​

Evi olmayan, sokakta yaşayan insanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatlarına ve kaymakamlıklara bildirebilirsiniz.

Kalacak yeri olmayanlar ne yapacak?​

Genelgeye göre, bu durumda olanlar öncelikli olarak kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerine yerleştirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinin yetersiz kalması durumunda da bu kişilerin, anlaşmalı pansiyon, otel gibi yerlerde herhangi bir ücret alınmadan konaklamaları sağlanacak.
Evsiz insanlar için neler yapılabilir?
İHBAR İÇİN ALO 153’Ü ARAMAK YETERLİ Sizler de çevrenizdeki evsiz vatandaşları soğuk havanın olumsuzluklarından korumak, sıcak bir ortama kavuşmalarına destek olmak için; Alo 153 İBB Beyaz Masa’ ya bildirmeniz halinde Zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir edilecekler.
Evsizler barınma evlerinde ne kadar kalabilir?
Normal şartlarda 15-20 gün kalınabiliyor ancak kış aylarında bu süreyi uzatıyoruz.

Evsiz insanlara kim yardım eder?​

Evsiz, sokakta kalanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatları ve kaymakamlıklara bildirebilirsiniz.

Evsiz insanlar nerede yaşar?​

Evsizler genelde camilerin korunaklı avluları, park ve bahçelerin köşeleri, metro çıkışları, otogar ya da gar veya sur diplerinde barınıyor.
Sokakta kalan insanlara hangi kurum ve kuruluşlar yardım eder?
Tümyad, sokakta yaşayan insanların ve diğer canlılar sağlık, gıda, temizlik, giysi ihtiyaçlarını karşılar. Gönüllülerle birlikte onların hayata tutunmasını sağlar. Derneğimiz kurulduğu günden bugüne kadar binlerce evsiz insanın ve diğer canlıların sağlık, gıda, temizlik, giysi ihtiyaçlarını karşıdı.
Sokakta kalan kişileri barınma mekanına yönlendirmek için neler yapılması gerekir?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Örnekköy’deki Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi, çeşitli kaynaklardan gelen ihbarları da değerlendirerek sokakta yaşayan evsiz yurttaşları, bulunduğu yerden alıyor ve onlara barınma olanağı sağlıyor.
ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlik kaygınızın olduğu acil durumlarda en yakın karakola giderek kadın konukevine yerleştirilmek istediğinizi talep edebilirsiniz.
Sokakta kalan insanlara hangi kurum ve kuruluşlar yardım eder Ankara?
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sokakta yaşayan evsizlerin barınma evine yerleştirilebilmesi için Başkentlileri, “153 Mavi Masa” hattına ihbarda bulunmaya çağırdı.
Sokakta kaldim ne yapmaliyim?

Türkiyede kaç kişi sokakta yaşıyor?​

Genellikle ‘evsizler’olarak adlandırılan sokakta yaşayan insanların sayısı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artıyor. STK’lar tarafından yapılan 15 yıllık bir çalışmanın sonıcuna göre Türkiye’de tahmini olarak 70 binden fazla evsiz bulunuyor. Sadece İstanbul’da sokaklarda yaşayanların sayısı 10 bine yaklaşmış durumda.

Sokakta kalan birine nasıl yardım edilir?​

Sokakta kalan biri nereye başvurmalı?
Evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, lütfen ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatları ve ilçe kaymakamlıklarımıza bildiriniz.

Geri