AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evrenin ilk unsuruna ilk ana maddesine ne denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evrenin ilk unsuruna ilk ana maddesine ne denir?​

Arkhe kavramını ilk kullanan filozof ise; felsefenin kurucusu sayılan Thales’dir. Evrenin ana maddesinin su olduğunu söyleyen Thales bu düşünceye, çok yüksek dağlarda fosil olarak bulunan deniz canlılarından hareketle varmıştır.

Kendini tanımaya ne denir?​

Bilişsel benlik, bizim kendi benlik kavramımızın, gerçek benliğimizin doğru bir temsili olduğuna açıklık ve doğruluk kazandırmak için bize rehberlik eder. Bu nedenle, bilişsel benlik aynı zamanda kendini tanıma olarak ifade edilir.
ne başkasına benzemeye çalışır ne de bir başkasını kendisine benzetmeye çalışır. kendisine doğrular arar ve bu doğrularla hayatını yaşamaya, gerçeği bilmeye, öğrenmeye çalışır ve bir ağacın gölgesinde var olmak yerine kendi güneşini arama çabalarına girişir.
Kendini bilmek ne demek felsefe?
Delphoi tapınağının girişinde yazan öğüt şudur: “Kendini bil!” Kendisini, yani kendi düşüncelerini, önyargılarını ve tutumlarını, öz benliğini bilip kendini kontrol eden kişi yola koyulmuş demektir. Kendi düşünce ve hareketlerinin tüm sorumluluğunu üstlenmiş demektir.
Felsefenin yöneldiği ilk konu ve problemler neler olabilir?
Soru: Felsefenin yöneldiği ilk konu ve problemler neler olabilir? Cevap: Bence varlık felsefesinin alanına giren insan varlığının amacı üzerine ortaya konan ilk problemlerdir. Felsefe, erdemli hayatı ve hakikati bulma yoludur.

Arkhe ana madde nedir?​

Arkhe, kelime anlamı itibariyle “ilk, ana, temel, başlangıç” demektir. Basitleştirecek olursak, arkhe filozofun “başlangıçta ne vardır?” sorusuna verdiği bir cevaptır. Thales’in “başlangıçta su vardı ve her şey sudan doğdu.” demesi gibi. Dolayısıyla Thales için arkhe, sudur; evrenin ilk, temel, ana maddesi sudur.

Kendimizi nasıl daha iyi tanırız?​

Kendini Tanıma Yolları Nelerdir?
Kendini tanıma, insanın psikolojik ve fiziksel açıdan kendinde olan özellikleri bilmesi, farkında olması ve bunları doğru değerlendirmesi ve ifade edebilmesi ile ilgilidir. Kişinin kendini tanıması yaşam boyu devam eden bir süreçtir.
Kendini bilene ne denir?
kişinin kendi dışındaki dünyayı bilmesine ‘ilim’, kendini tanımasına ‘irfan’ denir. kendi dışındaki dünyayı bilmeyen: cahil bilen: alim kendi iç-dünyasını tanımayan: gafil tanıyan: arif gaflet cehalet’ten beterdir, çünkü tanıyan’la tanınan aynı, bilen’le bilinen ayrıdır. “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir.
Kendini bilmek ruhunu bilmektir ne demek?
Kendinin ne olduğunu bilmek bilge olmaktır. Sokrates: ışte sevgili Alkibiades, ruh da kendini bilmek isterse, bir ruha ve özellikle ruhun erdeminin, yani bilgeliğin bulunduğu yere bakmalıdır veya buna benzeyen herhangi başka bir şeye.

Kendini bilmek ifadesinden ne anlıyorsunuz?​

Cevap: Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, öz-farkındalık ve öz-bilinç gerektirir. Kendini tanıma benliğin -veya daha doğrusu benlik kavramının- bir bileşenidir.
 
Geri
Üst