AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evrendeki en kucuk parca nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Evrendeki en küçük parça nedir?​

Günümüzde kabul edilen en küçük parçacık, atom altı parçacıklardan biri olan elektrondur. Atomaltı parçacıklar da elbette gelecekte parçalanarak belki de daha ufak parçacıklar keşfedilebilir.

Kuantum mantigi nedir?​

Kuantum mekaniği, moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçacıkların özelliklerini açıklamaya çalışır. Çalışma alanı, parçacıkların birbirleriyle ve ışık, x ışını, gama ışını gibi elektromanyetik radyasyonlarla olan etkileşimlerini de kapsar.
Parçacık kavramı nedir?
Parçacık, çökmüş bir dalga fonksiyonudur. Bu tartışmadan yaklaşık 250 yıl sonra kuantum mekaniğinin keşfi, her iki aydını da haklı çıkardı: Işık, hem parçacık hem dalga olarak davranan, “foton” olarak bilinen, ayrık enerji paketleri halinde gelir.
Kuantum parçacığı nedir?
Kuantum parçacıkların 7 yüzü Elektronlar, fotonlar, kuarklar, nötrinolar, gluonlar, W ve Z bozonları, varsa gravitonlar temel parçacıklardır. Bunların bileşenleri veya fiziksel yapısı yoktur. Bu yüzden fizikçiler parçacıklara noktasal nesneler diyor.

Evrenden daha büyük ne var?​

Evrende o kadar büyük yapılar var ki, Samanyolu Galaksisi bile yanlarında sıradan bir yıldız kümesi haline geliyor. Peki, evrendeki en büyük yapılar neler? Evrendeki en büyük yapılar “süperküme” (superclusters) ve “ipliksi yapılar” (filaments) denen birçok galaksinin birleşip kurduğu yapılar olarak bilinir.

Evrendeki en tehlikeli şey nedir?​

Cisim olarak değil ancak,olay olarak Evrendeki en tehlikeli olay şahsi görüşüm,Gama Işını Patlamalarıdır. Gama ışını patlamalarının kaynağı olarak iki ayrı görüş vardır, dev bir yıldızın çökmesi hipernova ya da bileşenleri nötron yıldızı olan çift yıldız sistemindeki nötron yıldızlarının birbiriyle birleşmesi.
Kuantum düşünce ne demek?
Kuantum düşünce üst nitelikli bir düşünme biçimidir. Daha çok vehim, kuruntu, başıboş hayaller biçiminde akar. Oysa kuantum düşünce derin düzeyde, atom altı alanda etkili olabilecek tarzda bir yaratıcı düşünme biçimidir. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel olarak kurgulanmış sözel ve imgesel oluşumları içerir.
Basitçe kuantum Nedir?
Kuantum mekaniği ya da Kuantum fiziği genel olarak atom altı parçacıkları incelemekte olan bir bilim dalıdır. Bu parçacıklara ise kuanta adı verilmektedir. Elektron, kuark ve foton gibi parçacıklar ise kuantalara örnek olarak verilebilmektedir. “Nicem mekaniği” ya da “dalga mekaniği” isimleri ile de anılmaktadır.

Fotonların özellikleri nelerdir?​

Foton nedir? Fotonun en bariz özelliklerini şöyle sayabiliriz: Durgun kütlesi sıfırdır; ışık hızıyla gider; etkileşimlere parçacık olarak girebilir ancak dalga olarak yayılır; E=h x f, p=h/l ve E=pc bağıntılarına uyar; kütlesi sıfır olduğu halde, diğer parçacıklar gibi kütle çekiminden bile etkilenir.

Proton madde parçacığı mı?​

Periyodik cetveldeki farklı element atomlarının proton, nötron ve elektronlardan oluştuğunu biliyoruz. Bu üç çeşit parçacıktan ikisi (proton ve nötron) temel parçacık değilken, üçüncüsü (elektron) ise lepton adı verilen parçacık sınıfına dahil olan bir temel parçacıktır. Proton ve nötron, baryon sınıfındandır.
Kuantum Dolanıklık ilkesi nedir?
Dolanıklık, kuantum mekaniğine özgü bir olgudur. Kuantum fiziğine göre iki benzer parçacık birbiri ile eşzamanlılığa sahiptir. Bu parçacıklar ayrı yerlerde birbirlerinden çok uzak mesafelerde olsalar bile birinde olan bir durum diğerini de aynı şekilde etkiler.
Evrenden büyük bir şey var mı?
Evrendeki en büyük yapılar “süperküme” (superclusters) ve “ipliksi yapılar” (filaments) denen birçok galaksinin birleşip kurduğu yapılar olarak bilinir. Bunların büyüklüğü 100 milyon ışık yılından birkaç milyar ışık yılına kadar uzanır.

Evren mi daha büyük yoksa uzay mı?​

Uzay: Bütün gökcisimlerini içinde barındıran sonsuz boşluk. Evren (Cosmos): Sonsuz uzay ve bu uzayın içindeki gökcisimlerinin tümü.

Evrende bilinen en uzak gök cisimleri nelerdir?​

En uzak gök cismi rekorunu elinde tutan bir başka gökada ise Abell 2218’in ötesinde tespit edilmiş olup, Dünya’dan yaklaşık 13 milyar ışık yılı ötededir. Bu gökadanın Hubble teleskopu işle yapılan gözlemlerde kırmızı kaymasının 6.6 ile 7.1 arasında olduğu tespit edilmiştir.

Geri