Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evrende karma ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evrende karma ne demek?​

Karma, evrenin görünmeyen yasası olarak tanımlanır. Karma anlatılırken botanik yani bitki biliminin yasaları ile örnek verilir. “Gözle görünen dünyada her aksiyon ya da hareket, bir sonuç doğurur.” yasasını hepimiz biliriz. Elma tohumu ekersek elma ağacımız olur.

Karma demek günah mı?​

Ne ekersen onu biçersin? felsefesinin benzeridir. Fakat karmada Allah inancı yoktur. Karma bir ilah ya da hâkimin hüküm vermediği ilahi bir lütuf ya da ceza olmadan kişinin kendi kendini değerlendirdiği bir sistemdir.

Karma yasası var mı?​

Karma yasası var mı?
Düşünce dâhil gerçekleştirilen her eyleme dair bir sonuç oluşacaktır. Aynı şekilde aldığımız her sonucun nedeni olan bir eylem vardır. Evrene yolladığımız her şey size geri döner karma yasası, etki tepki yasası olarak da adlandırılır. Newton, her etkinin eşit ve karşıt bir tepkisi olduğunu keşfetmişti.

Karma yasaları nelerdir?​

Karma yasaları nelerdir?
Yani bir anlamda her an seçimlerinle hayatını yaratıyorsun.
- Büyük Karma Yasası “Ne ekersen, onu biçersin”.
- Yaratım Yasası
- 3. Tevazu Yasası
- Büyüme/Gelişme Yasası
- Sorumluluk Yasası
- Bağlantı Yasası
- 7. Odak Yasası
- 8. Vermek ve Mihmandarlık Yasası

Karma Ruh ne demek?​

Karma kelimesi Sanskritçe’de KRİ anlamına gelmektedir. Yani eylem, hareket etmek demektir. Karma yasasına göre ruhumuzun yapmış olduğu her eylem ile tekrar bir döngü içerisinde olarak ruhun gelişimini tamamlamak için seçimler yaparak yaşamak demektir. Yani Karma felsefesini Eylemsel bir yasa olarak da düşünebiliriz.

Karma tenasüh inancı hangi din?​

Bütün Hinduların Karma-Tenasüh öğretisini kabul etmeleri zorunludur. Karma-tenasüh, ferdin bu hayatındaki yapıp etmelerine bağlı olarak, ölümden sonra yine bu dünyada yeniden bedenleşmesi anlamına gelir.

Tenasüh ne anlama gelir?​

Tenasüh ne anlama gelir?
Tenasüh kelime anlamı bakımından bir şeyin başka bir şeyin yerini alması anlamına gelmektedir. Dinlere göre ise ölen birinin ruhunun başka bir bedende yaşamına devam etmesi anlamına gelir. Bu ruh bir insanın ya da bir hayvanın bedenine girebilmektedir. Halk arasında bu durum ruh göçü anlamı ile de bilinmektedir.

Karmik ilişkiler kalıcı mıdır?​

Karmik ilişkiler kalıcı mıdır?
Bu ilişki türüne karmik ilişki denir. Karmik bir ilişki, kalıcı olması amaçlanmayan birisiyle kurduğunuz romantik bir bağdır, bunun yerine bu yaşamınızda bir ders öğrenmenize yardımcı olur, böylece geçmiş yaşamınızdan kalan acıyı iyileştirebilirsiniz.
Karma nedir nasıl işler?​
Karma, Newton yasasına eşdeğerdir “her eylemde eşit ve zıt bir tepki vardır. Düşündüğümüzde, konuştuğumuzda veya hareket ettiğimizde buna göre tepki verecek bir güç yaratırız. Bu kuvvet geri bildirimi değiştirilebilir, değiştirilebilir veya askıya alınabilir, ancak çoğu insan bunu yapamaz.
 
Karma kavramı, Hinduizm ve Budizm gibi öğretilerde önemli bir yer tutan bir ilkedir. Kelime anlamı olarak "eylem" veya "hareket" anlamına gelir. Karma, bir kişinin yapmış olduğu eylemlerin sonucunu etkilediğine inanılan bir ilkedir ve genellikle "Ne ekersen, onu biçersin" şeklinde özetlenir. Yani kişinin geçmişteki eylemleri, şu anki durumunu ve geleceğini etkiler.

Karma, bir tür neden-sonuç ilişkisi olarak da düşünülebilir. Eylemlerimizin doğrudan veya dolaylı olarak bize geri döneceği inancıyla hareket etmemiz gerektiğini vurgular. Bu nedenle, iyi niyetle yapılan eylemler iyi sonuçlar doğururken, kötü niyetli olanlar da olumsuz sonuçlar getirebilir. Buna göre, insanların sahip oldukları deneyimlerin, kendi eylem ve davranışlarıyla yakından ilişkili olduğuna inanılır.

Karma yasaları, evrene yolladığımız her türlü enerjinin bize geri döneceğini ve her eylemin bir sonucu olacağını anlatır. Dolayısıyla, insanların yaşamlarında karşılaştıkları her durumun bir nedeni ve her eylemin bir etkisi olduğuna inanılır. Bu yasalar arasında "Ne ekersen, onu biçersin" gibi temel bir ilke yanında, yaratım yasası, tevazu yasası, büyüme/gelişme yasası, sorumluluk yasası, bağlantı yasası, odak yasası gibi farklı prensipler bulunabilir.

Kısacası, karma kavramı hayatın her anında etkili olan bir ilkedir ve kişilerin eylem ve davranışlarının sonuçlarına etki eder. Bu ilkeye göre insanlar, kendilerini ve çevrelerini daha iyi anlamak, olumlu bir şekilde etkilemek ve dönüşüm yaşamak için bilinçli tercihler yapmalıdırlar.
 
Geri
Üst