AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evrak EYP nedir?

Editör

Yeni Üye

Evrak EYP nedir?​

EYP (Elektronik Yazışma Paketi) nedir? Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarındaki yazışmalarda güvenli iletişim sağlayabilmesi için T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından geliştirilen ortak kurallar setine göre oluşturulmuş bir sıkıştırılmış dosya formatıdır.

PTT kep e-Yazışma Paketi nedir?​

E-yazışma, Kurum ve Kuruluşlar arasındaki PTT vasıtasıyla taahhütlü, tebligat vs. şeklinde gönderilerle yada kurye vasıtasıyla yapılan resmi yazışmaların, kağıt kullanılmadan, KEP altyapısı kullanılarak elektronik ortamda yürütülmesini sağlayacak ortak kurallar setidir.

E Yazişma paketi nedir?​

E Yazişma paketi nedir?
e-Yazışma Paketi, resmi bir yazıya ait tüm bileşenlerin (üstveriler, ekler, dağıtım listesi, elektronik imzalar, vb.) açık bir standart olan Open Packaging Conventions (OPC) standardına uygun şekilde içerisinde yer aldığı elektronik paket yapısıdır.

EYP dosyası nasıl yapılır?​

2. EYP dosyasını imzalayabilmek için öncelikle EYP ayarlarının sağlanması gerekmektedir. İlk önce İmzager uygulamasını açarak ”seçenekler” alanına tıklıyoruz. Daha sonra EYP imzalayabilmek için ilgili imza tipi ve imza formatını ”Elektronik Yazışma Formatı” olarak seçtikten sonra ”tamam” basarak kaydediyoruz.

EYP modülü nedir?​

Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki resmi yazışmaların kağıtsız, elektronik ortamda, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla başlatılan e-Yazışma Projesi kapsamında oluşturulan gönderiler e-Yazışma Paketi (EYP) yapısıyla gerçekleşmektedir.

KEP e Yazişma nedir?​

KEP e Yazişma nedir?
E-yazışma, Kurum ve Kuruluşlar arasındaki PTT vasıtasıyla taahhütlü, tebligat vs. şeklinde gönderilerle ya da kurye vasıtasıyla yapılan resmi yazışmaların kâğıt kullanılmadan, KEP altyapısı kullanılarak elektronik ortamda yürütülmesini sağlayacak ortak kurallar setidir.

KEP adresi ile yazışma nasıl yapılır?​

Nasıl Çalışır?
- Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
- İleti Hazırlama.
- Delil Oluşturma.
- Zaman Damgası
- Posta Kutusuna Gönderim.
- E-Posta Ulaştı Delili.
- SMS ile Bilgilendirme.
- E-Posta Okuma.

E-yazışma ne demek?​

E gönderim ne demek?​

E gönderim ne demek?
Kayıtlı Elektronik Posta(KEP), resmi ya da özel kuruluşlara gönderilen(kurum dışına yazılan) belgelerin, fiziksel ortamda herhangi bir posta işlemine tabi tutulmadan EBYS üzerinden KEP webmail arayüzü ile gönderilmesini sağlayan bir hizmettir.

EYP zorunlu mu?​

Söz konusu Yönetmelik ile e-Yazışma Projesi kapsamında resmi yazışmalarını elektronik ortamda gerçekleştirecek kamu kurum ve kuruluşlarının Bakanlığımız tarafından hazırlanan e-Yazışma Teknik Rehberine uyumu zorunlu hale gelmiştir.

EYP nasıl gönderilir?​

İletişim
- UETS Entegrasyonu.
- Adım 1 : Java Yazılımının Güncel Versiyonunun Yüklenmesi.
- Adım 2 : E-imza Uygulamasının Kurulması
- Adım 3 : İmzager Uygulamasının Kurulması
- Adım 4 : KEP Hesabına Giriş
- Adım 5 : KEP EYP Uzantılı İletilerin Açılması
- Adım 6 : Word/PDF Dosyasını EYP Dosyasına Çevirme.

EYP dosyasını ne açar?​

EYP dosyasını ne açar?
EYP uzantılı dosyalar Winrar gibi ücretli veya ücretsiz çeşitli 3. parti sıkıştırılmış paket açıcı programlar aracılığı ile açılabilmenin yanı sıra TÜBİTAK tarafından geliştirilen İmzager isimli yazılımla da açılabilmektedir. Tavsiyemiz ücretsiz ve resmi yazılım olan İmzager’in kullanılmasıdır.

EYP (Elektronik Yazışma Paketi), kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarındaki yazışmalarda güvenli iletişim sağlayabilmek amacıyla T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir sıkıştırılmış dosya formatıdır. Bu format, ortak kurallar setine uygun olarak oluşturulmuştur ve resmi yazışmaların kağıtsız, elektronik ortamda, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.

EYP dosyaları imzalanabilmek için öncelikle EYP ayarlarının sağlanması gerekmektedir. İmzager uygulaması üzerinden ilgili imza tipi ve formatı seçerek dosyaları imzalayabilirsiniz.

EYP modülü ise resmi yazışmaların elektronik ortamda yürütülebilmesini sağlamak amacıyla e-Yazışma Projesi kapsamında oluşturulmuş bir yapıdır. Bu modül sayesinde gönderilen belgeler EYP formatıyla gerçekleşmektedir.

EYP dosyalarını açabilmek için ücretli ya da ücretsiz çeşitli 3. parti sıkıştırılmış paket açıcı programlar kullanılabilmektedir. Ayrıca TÜBİTAK tarafından geliştirilen İmzager yazılımı da EYP dosyalarını açmak için kullanılabilir. İmzager, ücretsiz ve resmi bir yazılımdır ve bu nedenle tercih edilebilir.

Geri