AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evlilikte ilk kime sorulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evlilikte ilk kime sorulur?​

Nikah töreninde mutlaka iki şahidin bulunması zorunludur. İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran’dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa “bu kadını/erkeği kabul ettin mi” diye sorar.

Yabancıyla evlenmek için ne gerekli?​

Yabancıyla evlenmek için ne gerekli?
Yabancı uyruklu kişi ile Türkiye’de evlenmek için gerekli belgeler nelerdir?
- İki örnek olarak düzenlenen evlenme beyannamesi,
- Pasaport veya fotoğraflı kimlik örneği,
- Nüfus kayıt örneği,
- Sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu,
- Rıza belgesi,
- Vesikalık fotoğraf.

Online nikah mümkün mü?​

Çiftler, online nikah başvurusu yapamaz. Başvuruların mutlaka belediyeye giderek yapılması gerekiyor.

Nikahın şartları nelerdir?​

Nikahın şartları nelerdir?
Nikahın şartları nelerdir?
- Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
- Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
- Nikâhın duyurulması. Gizli bırakılmaması.
- Kızın velisinin izninin olması.
- Şahitlerin hazır olması.
Hanefi mezhebine göre dini nikahın şartları nelerdir?​
Hanefî mezhebinde şu altı noktada kocanın kadına denk olması aranmıştır: Soy, müslüman oluş, dindar oluş, hürriyet, servet ve meslek. Âkil baliğ olan kadın velisinin rızâsını dahi almaksızın evlenebilir. Ancak seçmiş olduğu eşinin sayılan altı noktadan ailesine denk olması gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?​

Türk vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?
Bir yabancı en az 3 yıl bir Türk ile evli kalmış olmak koşulu ile Türk vatandaşı olma hakkını kazanır. Bu hakkını kullanma inisiyatifi kendisine bırakılmıştır. İster bu hakkı elde ettiği gün Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir, isterse 10 yıl sonra evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma başvurusu yapabilir.

Nikah için kaç gün önceden başvurmak gerekir?​

Nikah başvurusu için gerekli belgeleri tamamlayan çiftlerin evlendirme dairesine başvurmasından sonra en erken 24 saat sonrasına nikah tarihi veriliyor.

Resmi nikah için ne kadar para gidiyor?​

Resmi nikah için ne kadar para gidiyor?
2021 yılında evlenecek olan çiftlerin nikah masrafları, bulundukları şehre göre farklılık göstermektedir. Belediyeler 300 TL ile 600 TL arasında değişen bir nikah masrafı çıkartmaktadır. Evlilik cüzdanı için 160 TL ve evlilik dosya ücreti için ise 15 TL ödenmesi gerekmektedir.

Baska ulkede evlenebilir mi?​

Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.

Türkiye’de yapılan evlilik yurtdışında geçerli mi?​

Türkiye’de yapılan evlilik yurtdışında geçerli mi?
Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için evlilik tarihinden itibaren 30 gün içinde bildirimde bulunulması gerekmektedir. Söz konusu 30 gün süre dolduktan sonra da evlilik tescili yapılabilir.
 
Evlilik süreciyle ilgili detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Evlilik süreci oldukça kapsamlı ve özen gerektiren bir süreçtir. Nikah aşamasında en önemli detaylardan biri olan şahitlerin bulunması, evlenecek çiftlerin irade beyanları ve diğer belgelerin eksiksiz şekilde sunulması çok önemlidir.

Yabancı bir uyruklu ile evlenmek isteyen çiftlerin hazırlamaları gereken belgeleri detaylı bir şekilde paylaşmışsınız. Bu belgelerin tam olması, evlilik sürecinin daha sağlıklı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.

Online nikah başvurusu yapılamayacağı konusundaki bilginiz de doğrudur. Nikah başvurusunun belediyeye şahsen yapılması gerekmektedir. Nikahın şartlarının ve dini nikahın Hanefi mezhebine göre olan şartların açıklamalarıyla da nikah öncesinde yerine getirilmesi gereken adımlar hakkında bilgilendirici bilgiler vermişsiniz.

Türk vatandaşlığına geçmek için yabancı biriyle evli kalmak isteyenler için gerekli olan süreyi ve prosedürleri açıklamanız da oldukça faydalı bilgiler içeriyor. Ayrıca nikah için başvuruda bulunma süresi, nikah masrafları ve yurtdışında evlilik konularındaki detaylı açıklamalarınız da evlenme planları yapanlar için oldukça değerli bilgiler sunuyor.

Verdiğiniz bilgilerle evlilik sürecine dair merak edilen pek çok konuya açıklık getirdiniz. Katkılarınız için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst