AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evlilik Oncesi Psikolojik Danisma Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma Nedir?​

Evlilik öncesi danışmanlık, eş adaylarına evliliğe hazırlık aşamasında yardımcı olmayı ve sağlıklı bir evlilik oluşturmak adına önerilerde bulunmayı amaçlayan uygulamalardır.
Evlilik öncesi psikolojik danışmada ele alınan konular nelerdir?
Evlilikle ilgili beklentiler, evliliğin getireceği bireysel ve sosyal sorumluluklar, aile olmanın önemi, aile bilinci, eş rolleri, çocuk sahibi olma kararı, ortak bir ev yaşantısını oluştururken ortaya çıkabilecek sorunlar, aile bütçesi, iş ve maddiyatla ilgili konular, ev kuralları, birlikte zaman geçirme ve …
Evlilik öncesi Danişmanlik belgesi nasıl alınır?
Evlilik Öncesi Danışmanlık Belgesi Nereden Alınır? Evlilik öncesi danışmanlık belgesi bu alanda uzman olan kişilere verilen bir belgedir. Bu belge özellikle okul bazında alanında daha yüksek bir eğitim alan kişiye verileceği gibi mevcut olan eğitim kurslarına da katılarak verilebilir.

Ilişki terapisi nasıl yapılır?​

Çift Terapisi Süreci Nasıl İlerler?
- Öncelikle terapist, kendisini danışanlarına (çifte) tanıtmakta ve aslında bu yolla onları tanımaya çalışmaktadır.
- Tanışma sonrası çift terapisti tarafından danışanlar terapi süreciyle ilgili bilgilendirilmektedir.
- Sonraki aşamada, ilişki tarihçesi değerlendirilmektedir.
Evlilik öncesi eğitim neden gerekli?
Evlilik Öncesi Eğitim Programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı verdiği için önem taşıyor.
Evlilik Öncesi Eğitim Programı Nedir?

Evlilik okulu ne demek?​

Evlilik okulu süreci aile olmanın ilk adımını oluşturur ve bu adımı sağlamlaştırmak için yapılan her türlü ön tanıma davranışlarına verilen isimdir. Bu süreç eşlerin evlilik öncesi birbirlerini tanımak için birbirlerine yönelttikleri uzun cevap isteyen sorularla desteklenir.

Geri