- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evlilik için devlet desteği nasıl alınır?
27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkılı Çeyiz Hesabı’ndan yararlanabilecektir. Çeyiz Hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabilmekte olup, 18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından açılabilmektedir.Evlilik yardımı ne kadar?
Evlenme ödeneği halk arasında devlet evlilik yardımı ve yaygın olarak da çeyiz parası adıyla biliniyor. 2008 yılından bu yana uygulanan evlenme ödeneği uygulamasını, evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kadınlara devlet tarafından, maaşının 24 katına kadar verilen toplu para olarak tanımlayabiliriz.
Evlilik parası nasıl alınır?
Çeyiz parasını anne veya babasını kaybettiği için yetim maaşı alan kadınlar, yapacakları evlilik öncesinde başvuru yapması halinde bir defaya mahsus alabilmektedir. Evlenen kadın eğer, 4/A (SSK) ya da 4/B (Bağ-Kur) sigorta kolundan yararlanarak maaş alıyorsa maaşının 24 katına kadar çeyiz parası alabilir.Evlilik yardımı başvurusu nasıl yapılır?
2021 Evlilik Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır? 2021 evlilik yardımı için başvuru yapılacak yer evlendirme ödeneği için başvuru yaptığınız ikametgâhınızın bulunduğu il ya da ilçe SGK müdürlükleridir. SGK hizmet merkezleri de çeyiz parası alınabilecek yerlerdendir.
Çeyiz hesabına ilişkin ödemeler düzenli ödeme şeklinde yapılmalıdır. 2022 yılı için geçerli olan düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 282,83 Türk lirası, üst sınır 2.828,34 Türk lirasıdır. Ödemelerin 3 aylık ödeme planına göre yapılması durumunda aylık alt ve üst sınırların 3 katı geçerlidir.
Devlet evlenenlere ne kadar para veriyor?
Devlet katkısı birikim yapılan ödemeye göre değişmektedir; ancak evlilik tarihi itibarıyla ilgili hesaptaki birikimin %25’ini geçemez. 2022 yılı için aylık ödemelere ilişkin alt sınır 282,83 TL, üst sınır 2.828,34 TL’dir. Üç aylık ödemelere ilişkin alt sınır 848,50 TL, üst sınır 8.485,06 TL’dir.
Evlilik yardımı nelerdir?
Ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere, evlenme tarihindeki gelir veya aylığının iki yıllık tutarı olarak ödenen ölüm yardımıdır. Evlenme ödeneğinin ödenmesi için hak sahibi kız çocuğunun bir dilekçe ile Kuruma başvurması gerekir.Nikah parası ne kadar 2022?
Çeyiz parasının miktarını, kızların aldığı yetim aylığı tutarı belirliyor. 2022 yılı itibarıyla en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarıldığı için en düşük hisse üzerinden (yüzde 25) yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira olarak verilen yetim parası, evlenirken 24 ay için en az toplam 15 bin lira çeyiz …