AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

evliler okuyun bekarlar ders alın

haberci

Yeni Üye
EVLİLER OKUYUN BEKARLAR DERS ALIN )) (Can Dundar yine ustatlığını konuşturmuş)
Evlilik, inanmadığım halde icerisinde 17 seneyi bitirdiğim bir kurum benim icin 17 senede (abartmıyorum) 40 cift arkadaşımın son verdiği kurum ayni zamanda da Evlili ğimin bu kadar uzun surmesinin gizi belkide kuruma inanmamaktan geciyor
Evliliği toplumun dayattığı şekilde yasamamaktan Nedir bu dayatmalar?
Erkeğin muhakkak kadından yasca buyuk olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine ya da en azından eşit olması bunların sadece ikisi
Olmaz, yurumez diyor toplum Erkek yasca buyuk olmalı ki, kadına 'hot' dediğinde oturmalı kadın Yada yumuşatıyorlar;
Efendim kadın erkekten once coktuğu icin (hani doğum falan) kucuk olmalıymış yaşı
Eğitimde de boyle Kadının cok okumuşu bilmiş olurmuş, evde kalmakmış layıkı
EŞİM BENDEN 2 YAS BUYUK; ne 'hot' dememe gerek kaldı 17 senede, ne de benden once coktu
Yıllar icinde ben yaş landıkca o gencleşti,
'Ooo Can bey kapmışınız cıtı rı' esprilerine muhatap dahi oldum
EŞİM 3 UNİVERSİTE BİTİRDİ; ben bi taneyi 9 senede bitirdim
Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım Kulağa gelen muzik tekse de, onu oluşturan notalar farklıdır der Halil Cibran
Bunu unutmadık biz
Ben konuşurken o dinledi, ben dinlerken o konuştu 17 sen e
O ofkeliyken ben, ben ofkeliyken o 'haklisin bitanem' dedik,
Ofke bitip fırtına durulduğunda 'ama bi de boyle duşun' de dedik fikrimizi savunurken
Farklı insanlar olarak gormedik birbirimizi, ayni amac ici n savaşan neferlerdik bu hayatta
Asla bilmedik ne k adar para kazandığımızı, ortak cuzdanımızdan gerektiği kadar aldık
Ne kadar calarsa calsın masanın ustunde telefon, kim bu saatte arayan karşı cins diye sorgulamadık da ama
Sevginin en buyuk dostuydu bizim icin 'guven' Ve guvenin ardına saklanmış bir 'saygı' vardı daima
Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede
Eee ulkeler neler gordu, biz cekirdek aile mi sutliman yaşayacaktık
Bir gun oyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bi gece, misafir odasında
Gece yarısı kapı ac ıldı esim;
'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla 'k ay yana' dedi daracık yatakta 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi
Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yat saatine kadar surecek
Ve bence doğrusu da bu
Ozen gosterdik o gunden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız haric
Kırsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadık birbirimize
Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu belki de 41 inci cift ol acaktık o listede
Ama oyunun kurallarını biz koyduk Nede olsa bizim oyunumuzdu oynanan
Evlilik; hesapsız icine dalınması gereken bir oyun bence
Topluma kulaklarını tıkayarak hem de Ne benim, ne de bizim sozlerimizle
Sadece gonlunuzden gectiğince
Dediği gibi Ataol Behramoğlu'nun;
'Yaşadıklarımdan oğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı buyuk yaşayacaksın, ırmaklara, goğe, butun evrene karışırcasına Cunku omur dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insan a
CAN DUNDAR
Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir
Yukarı cekersin ayak parmakların isyan eder
Aşağı cekersin omuzların titrer Ama yine de, neşeli insanlar dizlerini karınlarına ceker, rahat bir uyku uyumayı başarır

Geri