AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evlenme kisiyi ergin kilar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evlenme kişiyi ergin kılar mı?​

Madde 10 – Ayırt etme gücüne sahip ve kısıtlı olmayan her ergin kişinin fiil ehliyeti vardır. Madde 11 – Erginlik onsekiz yaşın doldurulmasıyla başlar. Evlenme kişiyi ergin kılar. Madde 12 – Onbeş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir.

Kanunun özüyle ve sözüyle uygulanması nedir?​

Atıf: Bir kanun hükmünün, kanunda düzenlenmemiş olan bir duruma, kanunda düzenlenmiş bir duruma ilişkin hükmün uygulanacağını ifade etmesidir. 2- Kanun Hükmünün ÖZÜ İtibariyle Uygulanması: Hükmün, o hükmün konuluş amacı, ruhu (ratio legis) tespit edilerek, tespit edilen bu anlama göre uygulanmasıdır.
Türk medeni kanunu özel bir kanun mudur?
Özel hukuk denilince medeni hukuk (yurttaşlar hukuku) akla gelir. Türkiye’de temeli 2002 tarihli 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 1926 tarihli 818 sayılı Borçlar Kanunu’dur. Medeni hukuk; kişiler hukuku, aile hukuku, miras hukuku, eşya hukuku, borçlar hukuku dallarına ayrılır.

17 yaşında evlenen kişi ergin sayılır mı?​

Ergin Kılınan Kişinin Evlenmesi Ergin kılındıktan sonra evlenilebilir mi şeklinde şeklinde sorulara cevap vermek gerekirse ; Madde 12 –Onbeş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir. Yani 15 yaşını doldurmuş gibi ergin kılınabiliyorken evlenme imkanına sahip değildir.

Evlenen kişi reşit olur mu?​

II-)Türk Kanunu Medenîsi: Rüşt, on sekiz yaşın ikmaliyle başlar. Evlenme, kişiyi reşit kılar.
Kanunun özü ne demek?
“Kanunun özü (ruhu, ratio legis), bir kanun hükmüne kanunun tümüne baskın esaslara, hükmün kanun içindeki yerine ve söz konusu hükmün diğer hükümlerle ilişkisine bakarak, bir anlam vermektir. Hükmün verilen anlama göre uygulanmasına da kanun hükmünün özü itibariyle uygulanması denir.
Türk Kanunu Medenisi, Türkiye’de 17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM’de kabul edilen ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe konulan 743 sayılı kanundur.
Medeni Kanun, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır.
 
Geri
Üst