AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evlenecek genclerin dikkatine

haberci

Yeni Üye
Her genc hayaller kurarak evlenir Kimi kalbine mukabil bir kalp bularak mutluluğu yakalar, kimi yakalayamaz Hayat arkadaşına İyi ki evlendim diyenler olduğu gibi; Ah! Keşke evlenmeseydim diye feryad u figan edenler de vardır Yeni evlenecek olan gencler sonradan keşke demek istemiyorlarsa şu noktalara dikkat etmelidirler:
1) KENDİNİZİ TANIYIN
Eşinizi tanımadan once kendinizi tanıyın Evlilikten ne bekliyorsunuz? Evlilik sizin icin ne ifade ediyor? Neden evleniyorsunuz? Evlilik bir fantezi mi? Yoksa hayat arkadaşlığı mı?
2) RUHEN OLGUNLAŞIN
Belirli bir ruhi olgunluğa gelmeden evliliğe yanaşmayın Cunku evlilik, evcilik oyunu değil Biraz oynar usanırsam eşyalarımı alıp eve donerim diyemezsiniz Evlenirken her zorluğa ve fedakarlığa katlanmayı goze alın
3) EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYIN
Mesleki eğitiminizi ya da kariyerinizi tamamlamaya ozen gosterin
4) REALİST OLUN
Gozunuzdeki pembe gozluğu bir kenara bırakıp, realist olmaya calışın Cunku hayal uzerine kurulan evlilik, ilk hayal kırıklığıyla yıkılabilir
5) DEĞİŞTİRİRİM DİYE DUŞUNMEYİN
Bazı şeyleri icime katlarım, beğenmediğim huylarını değiştiririm diye duşunmeyin O zaman evliliğiniz bir şeyleri değiştirme savaşına donuşur Surekli Neden oyle yaptın? Niye boyle yapmıyorsun? Ben şundan hoşlanmıyorum Ama sen yapmaya devam ediyorsun Şu huyundan vazgec demekle gecer
6) İNANCLARINIZA UYGUN OLANI SECİN
Kendi dini inanclarınıza uygun birisini tercih edin Kadın namaz kılar kocası icki masası hazırlatırsa, ya da erkek namaz kılarken eşi tersini yaparsa mutluluk oranı o olcude azalır Eşler surekli sen yanlış yapıyorsun, ben doğru yapıyorum tartışması yapar
7) HUY, AHLAK VE MİZACA DİKKAT!
Huy, ahlak, mizac ve hatta zevklerde bile uyum icinde olan kişileri tercih etmek evlilikte mutluluğa bir adım atmış olmak demektir
8 SEVGİ ONEMLİ
Aşık olmadan evlenmem demek ne kadar yanlışsa; sevginin sıfır olduğu bir evliliği de mantık evliliği yapıyorum diye yapmak yanlıştır Sevmediğiniz, icinizin ısınmadığı komşunuzla bile yapamazken hayat arkadaşıyla hic yapamazsınız
9) AİLENİZİN GORUŞUNE ONEM VERİN
Sonradan Ben nerede yanlış yaptım? dememek icin ilk anda yanlış yapmayın Cunku kimi gencler ailelerin denk gormediği eşlerle evleniyorlar O an hisleri mantıklarını ortup aileyi dinlemiyorlar

Geri