AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evinizde tadilat yaparken yanınızda cay bulundurun

SoruCevap

Yeni Üye
Tadilat calışmaları evin icinde sağlıksız kimyasal maddelerin oluşmasına neden olabilir Kuru cay poşetleri havadaki kimyasalları emer ve bir evin gereksinimi olan sağlıklı hava koşullanna geri donmesi icin gerekli olan zamanı kısaltır
Serena, Philadelphia’nın merkezinde gorduğu o eski eve bayılmıştı Evin bakıma gereksinimi olduğunun farkındaydı ama her şeye karşın o evde yaşamayı cok istiyordu Evi satın aldıktan sonra odaları, duvarları ve tavanları kazıyarak, badana yaparak, parkeleri temizleyerek teker teker elden gecirdi
“Evin eski tarzına bayılmıştım ama duvarlardaki elli yıllık boyayı da kazıyıp yeniden boyamam gerekmişti
Ne yazık ki, bu calışmalar sırasında evin dortbir yanını kaplayan toz dumanı ve koku Serena’nm calışmalarını engellemeye başlamıştı “Evin ici sanki fabrika ya da rafineri gibi berbat kokuyordu Bir odayı bitirip diğerine gectiğimde toz dumanı ve koku da peşimden geliyor gibiydi
Elinden geldiğince camlan acık tutmasına karşın bu da Philadelphia kışlannda hic de başanlı bir cozum sayılmazdı “Ya camları acık bırakacak ve soğuktan olecektim ya da evin ici sıcak olacak ama toz dumanından boğulacaktım
Kısa bir sure sonra da Serena cay poşetlerine ilişkin bir haber okumuştu “Cay poşetlerinin icinden hava gecebilen gozeneklere sahip olma ozellikleri var Artık calışırken odanın dortbir yanma cay poşetleri koyuyorum Kokunun buyuk bir bolumu poşetlerin icinde kayboluyor Odadaki badana ve cila kokusunun neredeyse yansını alıyor
Serena yalnızca super markete gidip yirmi kutu cay poşeti aldığında satıcının bakışlanndan hoşnut olmadığını soylemektedir artık
Tokyo Tuketim Merkezi’ndeki araştırmacılar tadilat yapılan bir odanın icine serpiştirilen cay poşetlerinin havadaki kimyasalların icerdiği zehir duzeyini yuzde 90 oranında azalttığını ileri surmektedirler