Evin on cephesi nereye bakmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
237.172
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evin ön cephesi nereye bakmalı?​

Eğer aydınlık ve uzun süreli ışık alan evlerde oturmayı seviyorsanız güney cepheli evlere bakmanızı tavsiye ederiz. Eğer yaşadığınız bölgede kışlar sert geçiyorsa güney cepheli evler sizin için daha iyidir. Çünkü kış aylarının sert geçmediği şehirlerde güney cepheli evlerde ısınma masrafı oldukça azalır.

Kuzey cephe güneş alır mı?​

Kuzey cephesi, yıllık ortalama ısı derecesi yüksek olan şehirlerde evlerin daha serin olmasını sağlayacağından ev sahipleri yazın bu cephede çok daha rahat ederler. Kuzey cephesi daha az güneş alacağından bu cephedeki odalar daha karanlık olabilir.
Yatak odası hangi yönde olmalı?
Ana girişe en uzak oda en yin alandır, yatak odası için de en doğru seçimdir. Buna ek olarak yatağınızı uygun şekilde yerleştirin. Feng Shui kurallarına göre yatağınızın başucu kapıya dönük olmamalı. Camsız düz bir duvara hizasında olmalı.

Yatak odaları hangi cephede olmalı?​

Kuzey cepheli evlerin en önemli dezavantajlarından biri evlerin en önemli mekânlarından olan yatak odası, salon ve oturma odalarının kuzey cephesine bakmasıdır.

Kimdir kuzey kuzey yarım küre veya kuzey kuzey Küre?​

Yunanca “yarım küre” sözcüğü olan bir yarım küre, bir dizinin herhangi bir yarısına, genellikle Dünya’ya atıfta bulunabilir. Dünya Kuzey Yarımküre ve Güney Yarımküre’ye bölünebilir. İkisi arasında mevsimlerin zamanı ve kıtaların yerleri dahil olmak üzere tanımlanabilir birçok fark vardır.
Kuzey kutbu Kuzey Yarımküre’de?
Güney Yarımküre, Güney Afrika, Antarktika, Güney Afrika, Afrika’nın yaklaşık üçte biri ve Güney Amerika’nın yaklaşık yüzde 90’ını (Amazon Nehri’nin ağzının altında) içermektedir. Elbette Kuzey Kutbu Kuzey Yarımküre’de, Güney Kutbu ise Güney Yarımküre’nin en güney bölgesindedir.
Ayrıca Kuzey Yarımküre’de hemen hemen tüm Asya, Afrika’nın çoğu (Afrika’nın boynu altında) ve Amazon Nehrinin ağzında Güney Amerika’nın yaklaşık yüzde 10’u. Güney Yarımküre, Güney Afrika, Antarktika, Güney Afrika, Afrika’nın yaklaşık üçte biri ve Güney Amerika’nın yaklaşık yüzde 90’ını (Amazon Nehri’nin ağzının altında) içermektedir.
Güney yarımkürede çok daha az nüfusa ve önemli ölçüde daha az sanayileşmeye sahip olduğu için, iki yarım küre arasında kirlilik farklılıkları göze çarpmaktadır. Bu nedenle Kuzey Yarımküre’de kirlilik seviyesi çok daha yüksek. Dünya’nın dönüşüne dayalı olarak hareketli cisimlerin kırılmasından oluşan Coriolis etkisinin bir sonucu olarak.
 
Geri
Üst