Eve tedbir koydurmak icin nereye Basvurulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
248.660
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eve tedbir koydurmak icin nereye Basvurulur?​

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Bu hususta mahkemeye müracaat edilmesi halinde boşanma esnasında mallara tedbir konulmasına dair karar hakim tarafından alınabiliyor.
Tapuya ihtiyati tedbir nasıl konulur?
İhtiyati Tedbir Talebi Dava açılmadan önce yapılacak talepler davanın esası hakkında görevli olan mahkemeden yapılır. Dava açıldıktan sonra yapılacak talepler ise davanın görüldüğü mahkemeden yapılmalıdır. Tedbir için yapılan talep üzerine mahkeme bu talebi değerlendirir, karşı tarafı da dinler ve bir karar verir.
Tedbir nasıl kaldırılır?
İhtiyati tedbir kararına karşı taraf bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen veya hakkında bu tedbir kararı uygulanan kişi, mahkemece kabul edilecek teminatı gösterirse, mahkeme, duruma göre tedbirin değiştirilmesine veya kaldırılmasına karar verebilir.

Tedbir kararı ne kadar sürede çıkar?​

İhtiyati tedbir kararı talep eden ve talebi kabul edilen taraf, hükmün kurulmasından itibaren 1 hafta içerisinde kararın uygulanmasını istemek zorundadır. Kararın uygulanmasını talep ise, karara hükmeden yargı çevresinde bulunan ya da tedbirin konusunu oluşturan mal veya hakkın bulunduğu yer icra dairesidir.
Tedbir kararı icra satışına engel mi?
Ayrıca, konulan tedbirin gerçekten ihtiyati tedbir olması halinde, Yargıtay hiçbir ayrım yapmadığından, tedbirin sadece bir hakkın tapu siciline şerh edilmesi ile ferağdan men şeklinde tedbir kararı olması da farklı sonuçlar doğurmayacak ve gayrimenkulün cebri icra yoluyla satışına engel olmayacaktır.
Ihtiyati tedbir hangi durumlarda kalkar?
İhtiyati tedbir kararı, kararın verildiği tarihten itibaren bir hafta içerisinde uygulamaya konmazsa kendiliğinden kalkar. Dava öncesinde verilmiş olan ihtiyati karara istinaden iki hafta içerisinde esasa ilişkin dava açılmaması halinde de ihtiyati tedbir kararı kendiliğinden kalkacaktır.
Madde 393- (1) İhtiyati tedbir kararının uygulanması, verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorundadır. Aksi hâlde, kanuni süre içinde dava açılmış olsa dahi, tedbir kararı kendiliğinden kalkar.
Mahkemenin tedbir kararı ne zaman kalkar?
Ihtiyati tedbir kararı ne zamana kadar devam eder?
İhtiyati tedbir kararının etkisi, aksi belirtilmediği takdirde, nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder.
 
Geri
Üst