AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eve icra gelirse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eve icra gelirse ne olur?​

Yani kişi ailesi ile birlikte yaşıyorsa haciz kağıdı yaşadığı eve gider. Burada ev içerisinde bulunan eşyalar da kişi burada yaşadığı için alınır. Diğer bir şekilde ise ev içerisinde alınan eşyaların faturaları hala duruyorsa burada faturaların ibraz edilmesi ile birlikte aile evindeki eşyalar alınmaz.

Eve icra memuru gelirse ne yapmalıyım?​

Borçlu kişinin yasal olarak yapabileceği ise icra mahkemesine gitmektir ve hacze itiraz dilekçesi ile başvuru yapılır. Bu işlemlerde profesyonel yardım almak gerekirken bir avukattan hukuki danışmanlık alınmalıdır.

Eve icra gelirse ne yapmalıyım Haberi Alacaklının talebi olursa eşyalar evden alınarak depolarına götürülebiliyor.Haciz işlemi sırasında icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor.
Avukatın haciz mahallinde bulunması yetkili icra memurunun ve konut/işyerinde borçlunun iznine tabidir. Borçlunun muvafakati olmadan, tek başına icra memurunun yönlendirmesi ve izni ile avukatın konuta/işyerine girmesi mümkün değildir.
İcra memuru eve gelmeden arar mı?
Bu konuda hiç bir yasal engel yoktur. İcra dairesinden sizlere tebligat yapıldığı zaman zaten sizi eve haciz geleceği konusunda bir nevi uyarmış oluyor. Zaten tebligatın kelime anlamı da bildirimdir. Bundan sonra eve hacze gelindiği sırada icra memurunun sizi arayıp haber verme gibi bir mecburiyeti yoktur.
Hacze giden avukat ne yapar?
İcra avukatı, borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının talebi ile İcra ve İflas Müdürlükleri vasıtasıyla borçlunun taşınır ve taşınmaz varlıklarını tespit eder, İcra ve İflas Kanunu kapsamında borcun tahsil edilmesini sağlamak için çalışır.

Eve gelen icra memuru ne alabilir 2021?​

Ama bunların dışında kalan altın, para, gümüş, antika ev eşyaları, değerli süs eşyaları ve antika eşyalar gibi lüks kategorisine giren tüm eşyalar haciz edilebilir.

Evde hangi eşyalar haczedilemez?​

6352 sayılı Yasanın 16. maddesi ile değişik 2004 sayılı İcra İflas Kanunu’nun 82. maddesinin 1. fıkrasının 3. bendi uyarınca para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez.
Eğer icra memuru görevini tam yapsa idi aslında haciz mahallinde avukat bulunma zorunluluğu da yoktur. En büyük sorun kolluk güçlerinin yetersiz kalması. Haciz mahalline polisle gidilmesi gerekir.
 
Geri
Üst