AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eve dogalgaz neden gelmez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.289
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eve doğalgaz neden gelmez?​

Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.

Çalışan kombi neden durur?​

Çalışan kombi neden durur?
Bunları madde madde aşağıda sıralayacağız. Kombiniz sürekli olarak ateşleme yapıyorsa; iyonizasyon elektrodu alev görmüyor olabilir. İyonizasyon elktrodu okstilenme yapmış olabilir ya da paslanma kirlenme vb.. Kombi ana kart dediğimiz ( beyin ) ya da elektronik kart arızıalı olma ihtimali vardır.

Kombi hava Prosestatı arızası nasıl anlaşılır?​

Kombi hava Prosestatı arızası nasıl anlaşılır?
Prosestat Arızası Nasıl Anlaşılır? Prosestat (hava akış anahtarı) arızalandığı zaman kombi ekranında baca çekiş problemi ile ilgili arıza kodu ekranda görülür. Kombi marka modeline bağlı olarak hata kodu veya arıza lambası ile durumu bildirir. Her hava akış arızası her zaman prosestattan kaynaklı olmayabilir.

Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?​

“Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Doğalgaz faturası gelmeyen kimseler, tesisat numaraları ile birlikte İGDAŞ veznelerine müracaat edebiliyor. İGDAŞ Çalışma saatleri : Sabah 08:00 – 12:00 Öğle 13:00 – 17:00 arasıdır.

Kombi açılmadan Ocak çalışır mı?​

Kombi açılmadan Ocak çalışır mı?
Doğalgaz konut içerisinde kombi olsun olmasın mutlaka yer alır ve kullanılır. Ocakların da günümüzde doğalgaz ile çalışıyor olması ve talep edilmediği durumlarda LPG ye de dönüşüyor olması doğalgaz kullanımını artırmaktadır.

Kombi gazı neden keser?​

Kombi gazı neden keser?
Kombiye gazın ulaşmaması, gaz valfinin arızalanması, iyonizasyon elektrotunun veya ateşleme elektrotunun arızalanması, elektronik kart arızası, su basınç seviyesinin belirli sınırların altına düşmesi, fan motorunun devrede olmaması, ateşleme trafosunun arızalanması, baca kirliliğinden ötürü baca çekişinin normalin …
 
Evinize doğalgazın gelmemesinin sebepleri arasında kombiye gazın gelmemesi de yer alıyor. Eğer ocağınıza doğal gaz gelmiyorsa, kombinize de gaz gelmiyor demektir. Bunun birkaç sebebi olabilir:

1. Dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol edilmelidir. Bobin pimi çekilerek kontrol edilebilir.
2. Fatura ödenmediği için gaz kesilmiş olabilir ya da dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici devreye girmiş olabilir.

Çalışan kombinin neden durduğu konusunda ise şu sebepler arasında bir problem olabilir:

1. Kombiniz sürekli olarak ateşleme yapıyorsa, iyonizasyon elektrodu alev görmüyor olabilir. Bu durumda elektrodun kontrol edilmesi gerekir.
2. Kombi ana kartı veya elektronik kart arızalı olabilir.

Kombi hava Prosestatı arızası nasıl anlaşılır sorusuna gelirsek:

1. Prosestat arızalandığında kombi ekranında baca çekiş problemi ile ilgili arıza kodu görülebilir.
2. Hava akış anahtarı arızası olduğunda kombi marka ve modeline bağlı olarak hata kodu veya arıza lambası yanabilir.

Doğalgaz faturasının gelmediği durumlarda yapılması gerekenler arasında, tesisat numaraları ile birlikte İGDAŞ veznelerine başvurulması bulunmaktadır. İGDAŞ'ın çalışma saatleri sabah 08:00 ile 12:00, öğleden sonra da 13:00 ile 17:00 arasındadır.

Kombi açılmadan ocak çalışabilir mi sorusuna ise kombi olmasa da doğalgazın mutlaka konut içerisinde yer alması ve kullanılabilmesi üzerinden cevap verilebilir. Günümüzde ocakların da doğalgaz ile çalıştığını ve talep olması durumunda LPG'ye dönüşebildiğini belirtmek mümkün.

Son olarak, kombi gazının kesilmesine sebep olan faktörler arasında gazın kombiye ulaşmaması, gaz valfinin arızalanması, iyonizasyon elektrotunun veya ateşleme elektrotunun arızalanması, elektronik kart arızası, su basınç seviyesinin düşmesi, fan motorunun devre dışı kalması, ateşleme trafosunun arızalanması ve baca kirliliği gibi durumlar yer alabilir.
 
Geri
Üst