AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evden uzaklastirma karari nasil iptal edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evden uzaklaştırma kararı nasıl iptal edilir?​

Alınan uzaklaştırma kararına karşı kararın taraflara tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde ilgililerin aile mahkemesine giderek evden uzaklaştırma kararını fes etme talebinde bulunabilir.

Koruma kararına itiraz kabul edilir mi?​

Verilen kararlara karşı şiddet uyguladığı iddia edilen kişiler kendilerine kararın bildirilmesinden itibaren 2 haftalık süre içinde itiraz haklarını kullanabilirler. Karara karşı itiraz edilmesi halinde yapılan itiraz 1 hafta içerisinde değerlendirilecektir ve itiraz üzerine mahkemenin vereceği karar kesin olacaktır.
Evden Uzaklaştırma Cezası bitince ne olur?
Uzaklaştırma kararı süresi bitince ne olur? Uzaklaştırma kararı süresinin bitmesi durumunda ortada kısıtlayıcı bir durum kalmamaktadır. Ancak korunan kişi için tehlike hala devam ediyorsa tekrar adli mercilere başvurulması gerekmektedir. Sonuçta bu tedbirin amacı korunan kişinin güvenliğidir.
Evden uzaklaştırma kaç kere verilir?
Evden eşi uzaklaştırma kararı en fazla 6 (altı) ay için verilebilir ve Uzatma kararı ne zaman istenebilir sorusu sorulmaktadır ve bunun cevabı oldukça basittir. Eğer ilk verilen karar örneğin 3 (üç) ay ise uzaklaştırma kararının süresinin dolmasından önce tekrar başvurmak suretiyle bu karar uzatılabilir.

Evden uzaklaştırma hangi hallerde olur?​

Uzaklaştırma kararı, 6284 Sayılı Kanun kapsamında; şiddet gören veya şiddet görme ihtimali olan; yaş, cinsiyet, medeni durum, cinsel yönelim, din, ırk ayrımı yapılmaksızın talepte bulunan kişilere verilir.

Koruma kararı ne zaman kalkar?​

Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde, 1. 2. 3. ve 5. maddelerde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde hâkimin onayına sunar. Hâkim tarafından 24(yirmi dört) saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
Uzaklaştırma kararı alınca ne olur?
Hakkında bu karar verilen kişi, ortak konuta veya talepte bulunan kişinin konutuna yaklaşamayacaktır. Uzaklaştırma kararı sadece evden uzak durmayı gerektirmez. Bu yükümlülüklere örnek olarak; konuta, okula, işyerine, şiddet gören kişiye ve yakınlarına yaklaşmama, iletişim kurmama gibi sorumlulukları gösterebiliriz.
Uzaklaştırma kararı varken bosanma davası açılır mi?
6284 sayılı kanun gereğince verilen evden uzaklaştırma kararları BAŞKA DELİL ile desteklenmediği takdirde BOŞANMA davasında “TEK BAŞINA” boşanma sebebi OLUŞTURMAZ. Sonuç: Sadece evden uzaklaştırma kararı sunarak boşanma kararı ALAMAZSINIZ !!!

Uzaklaştırma kararından sonra ne olur?​

Uzaklaştırma kararı süresinin sona ermesiyle birlikte, karar infaz edilmiş olur. Yani süresi biten uzaklaştırma kararı artık hükmünü yitirecektir. Fakat mağdur kişinin mağduriyeti devam ediyorsa, Aile Mahkemesine başvurularak tedbir kararının süresinin uzatılması talep edilebilir.

Uzaklaştırma cezası en fazla ne kadar?​

Birey daha sonra ikinci kez bu kararı iptal ederse hapis cezası 15-30 gün aralığına çıkar , ancak ne olursa olsun aynı evden uzaklaştırma kararı gibi ihlal için verilen hapis cezasında da bir üst sınır vardır. Bu üst sınır 6 aydır, bu yüzden ihlal durumunda katlanarak verilecek hapis cezası da 6 ayı geçemez.
 
Geri
Üst