Evde zeytin ezmesi nasıl yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Evde yenmeyen, alıp sevmediğiniz zeytinleri atmak yerine değerlendirebilirsiniz Hem israftan kacınmış hemde kahvaltılarınıza değişik bir tat katmış olursunuz Bunun icin yapmanız gerekenler ve ihtiyacınız olan malzemeleri şoyle sıralayalım:

Yenmeyen zeytinler 1 kilo kadar
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber

Gorduğunuz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var Şimdi zeytinlerimizi cukur bir tasa koyalım ve uzerine sıcak su ilave edelim Bir sure sıcak suyun icinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır
Yumuşamış zeytinleri suzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım Cekirdeklerini bu yontemle cıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli suzgecten gecirip ozunu alalım suzgecte kalan kabuk kısımlarını atalım
Şimdi iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin icine rendeleyelim Baharatları ilave edip karıştırıyoruz
Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım Kahvaltılarda hem aileniz icin hemde gelecek misafirleriniz icin el yapımı zeytin ezmemiz her daim hazır

imagesevdezeytinezmesinasilyapilir5ad89404ab344
 
Geri
Üst