SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Evde yenmeyen, alıp sevmediğiniz zeytinleri atmak yerine değerlendirebilirsiniz Hem israftan kacınmış hemde kahvaltılarınıza değişik bir tat katmış olursunuz Bunun icin yapmanız gerekenler ve ihtiyacınız olan malzemeleri şoyle sıralayalım:
Yenmeyen zeytinler 1 kilo kadar
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Gorduğunuz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var Şimdi zeytinlerimizi cukur bir tasa koyalım ve uzerine sıcak su ilave edelim Bir sure sıcak suyun icinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır
Yumuşamış zeytinleri suzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım Cekirdeklerini bu yontemle cıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli suzgecten gecirip ozunu alalım suzgecte kalan kabuk kısımlarını atalım
Şimdi iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin icine rendeleyelim Baharatları ilave edip karıştırıyoruz
Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım Kahvaltılarda hem aileniz icin hemde gelecek misafirleriniz icin el yapımı zeytin ezmemiz her daim hazır
imagesevdezeytinezmesinasilyapilir5ad89404ab344
Yenmeyen zeytinler 1 kilo kadar
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Gorduğunuz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var Şimdi zeytinlerimizi cukur bir tasa koyalım ve uzerine sıcak su ilave edelim Bir sure sıcak suyun icinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır
Yumuşamış zeytinleri suzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım Cekirdeklerini bu yontemle cıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli suzgecten gecirip ozunu alalım suzgecte kalan kabuk kısımlarını atalım
Şimdi iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin icine rendeleyelim Baharatları ilave edip karıştırıyoruz
Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım Kahvaltılarda hem aileniz icin hemde gelecek misafirleriniz icin el yapımı zeytin ezmemiz her daim hazır
imagesevdezeytinezmesinasilyapilir5ad89404ab344