AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde yesil sogan nasil yetistirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde yeşil soğan nasıl yetiştirilir?​

- – Öncelikle saksının dibine bir miktar toprak yerleştirin.
- – Toprağın üzerine çok bastırmadan hava alacak şekilde bıraktıktan sonra arpacık soğanları ince kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- – Soğanların arasına 10 santimetre kadar boşluk bırakın.
- – Soğanlarınız 3-4 gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır.

Taze soğanın kilosu ne kadar?​

Yeşil soğan Resmi Pazarda yeşil soğanın kilogramı 25 TL, bağı 5 TL. Bağ adet fiyatı toptan 2 TL.

Yeşil soğan kaç günde bir sulanır?​

Yeşil soğan kaç günde bir sulanır?
Soğanlarınızı yaklaşık 2 günde 1 sprey şişeyle sulama yapmalısınız. Yeşil soğanlarınızı şiddetli güneş ışığı almayan ama güneş gören hemen her yerde tutabilirsiniz.

Filizlenmiş kuru soğan nasıl ekilir?​

Yapmanız gerekenler çok basit:
- Manavdan alabileceğiniz sıradan soğanlar…
- Yeşillenmeye başlayan kısma dikkatinizi çekeriz.
- Hafifçe yarmaya başlıyoruz.
- İkiye ayırdıktan sonra soğanın görünümü…
- Ortadaki kısmı, yediğimiz etli kısımdan ayırıyoruz.
- …ve ayırdığımız göbek kısmını saksımıza ekerek işlemi tamamlıyoruz.

1 adet taze soğan kaç gram?​

Yeşil soğan kaç gram? 1 bardak doğranmış yeşil soğan ortalama 100 gram ve ortalama 32 kaloridir. Ayrıca; 1.8 gram protein, 7.3 gram karbonhidrat ve 0.2 gram yağ içermektedir.

Soğan suyu sever mi?​

Soğan suyu sever mi?
Soğanlar devamlı rutubetli bir toprakta yetiştiriliyorsa, bu gibi durumlarda fazla sulama zararlı olur. Ayrıca uzun süre dayanıklılıklarını korumaları zorlaşır. Soğan en çok, baş bağlamadan olgunlaşmaya kadar geçen sürede suya ihtiyaç duymaktadır.
Soğan sulama nasıl yapılır?​
Soğan Yetiştiriciliğinde vegetasyon dönemi içinde 450-500 mm den az yağış alan yerlerde sulama yapılmalıdır. Yağmurlama sulama ile 1-2 sulama yeterlidir. Baş olgunlaştırma döneminde sulama yapılmamalıdır. Daha çok arpacık (kıska) ekimi ile elde edilir.
Maydanoz ve yeşil soğan ne zaman ekilir?​
Yeşil soğan hangi ayda ekilmesi gerektiğini alanında uzman kişiler; İlkbahar, Sonbahar ve Yaz Aylarında ekilmesinin daha verimli bir hasat olması için ideal zamanlar olduğunu belirtmiştir. Bu aylarda ekeceğiniz Yeşil Soğan tohumu sizlere bol ve verimli bir hasat imkanı sağlayacaktır.
 
Evde yeşil soğan yetiştirmek oldukça keyifli ve kolay bir süreçtir. İhtiyacınız olan malzemelerin saksı, toprak ve arpacık soğanları olduğu belirtilmiş. Toprağın hava alabilecek şekilde yerleştirildikten sonra arpacık soğanları ince kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Soğanlar arasında 10 santimetre kadar boşluk bırakmayı unutmayın. 3-4 gün içinde soğanlarınız yeşermeye başlayacaktır.

Yeşil soğanın fiyatıyla ilgili olarak, pazarda kilosu 25 TL, bağı 5 TL'dir. Toptan alımda bağ adet fiyatı ise 2 TL olarak belirtilmiş.

Yeşil soğanlarınızı yaklaşık 2 günde bir sprey şişeyle sulamalısınız. Güneş gören, ancak şiddetli güneş ışığı almayan bir yerde tutmanız uygun olacaktır.

Filizlenmiş kuru soğanları ekme yöntemi de açıklanmış. Bu süreçte manavdan alınan sıradan soğanları kullanarak, yeşillenmeye başlayan kısımlarını saksıya ekerek yeni yeşil soğanlar elde edebilirsiniz.

Yeşil soğanın besin değerleri hakkında bilgi verilmiş. Bir bardak doğranmış yeşil soğanın ortalama 100 gram olduğu ve 32 kalori içerdiği belirtilmiş. Ayrıca, 1.8 gram protein, 7.3 gram karbonhidrat ve 0.2 gram yağ içerdiği belirtilmiş.

Soğanın sulama ihtiyacıyla ilgili öneriler verilmiş. Soğanlara rutubetli bir toprakta yetiştiriliyorsa, fazla sulamanın zararlı olabileceği belirtilmiş. Soğanlar, olgunlaşma sürecine kadar düzenli sulamayı gerektirir.

Soğan sulama konusunda ise, vegetasyon döneminde 450-500 mm'den az yağış alan yerlerde sulama yapılması gerektiği vurgulanmış. Yağmurlama sulama ile 1-2 sulama yeterli olabilirken, baş olgunlaştırma döneminde sulama yapılmaması gerektiği belirtilmiş.

Son olarak, maydanoz ve yeşil soğanın ne zaman ekilmesi gerektiği konusuna da değinilmiş. Uzmanlar, ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarının daha verimli hasat için ideal zamanlar olduğunu belirtmişlerdir. Bu aylarda ekim yaparak verimli bir hasat elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst