AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde yenilebilir jole nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde yenilebilir jöle nasıl yapılır?​

Evde Jöle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İstenilen meyve blenderdan geçirilir.
- İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir.
- İçine istenilen oranda şeker eklenir.
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

Jöle yapmak için hangi nişasta kullanılır?​

1 yemek kaşığı mısır nişastası ile mama kıvamında oldu, su ile açmak zorunda kaldım, bir tatlı kaşığı şeker ve mısır unu yeterli olacak gibi.
Ev jölesi dört ayrı biçimde olur: Saydam; dumanlı; kar halinde; süt, krema yada yumurta ile yapılmış. Saydam jöle yapmak için jöle torbası gereklidir. 500 gr’lık (2+1/2 su bardağı) kalıpta yapılacak meyve suyu jölesi için 15-17 gr (3-3,5 yaprak yada 3-3,5 çorba kaşığı toz) jelatin kullanmak gerekir.
Hazır jöle nasıl yapılır?
Hazırlanışı:
- 250 ml (2,5 çay bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın.
- Eridikten sonra 250 ml (2,5 çay bardağı) soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın.
- Buzdolabında istenen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 3-4 saat) soğuk servis yapın.
Evde şeffaf pasta jölesi nasıl yapılır?
Şeffaf jöle Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yani su, şeker ve nişastayı bir cezve yada sos tavasında kısık ateşte pişirin. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra pastanın üzerinde meyvelerin yada normal dilimlenmiş meyvelerin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Nişasta ile jöle nasıl yapılır?​

Evde Jöle Yapımı Yapılışı: İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

Böğürtlen jölesi nasıl yapılır?​

Böğürtlen ve toz şekeri rondodan geçirin ve nişasta ile karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 4 saat kadar beklettikten sonra kalp şeklindeki beyaz çikolatalarla süsleyip servis edebilirsiniz.
Saç jölesinin içerisinde polivinil alkol, polivinil pirolidinon ve sorbitol gibi su ve suda çözünebilen polimerler yer alır.
Dr Oetker hazır jöle nasıl yapılır?
Jelatin ile jöle nasıl yapılır?
Toz şeker ve suyu bir tencereye koyun, şeker eriyinceye kadar ısıtın. Bir kapta soğuk suyun içinde yaprak jelatini yumuşayıncaya kadar bekletin. Şurup biraz ılıklaştıktan sonra jelatini sudan alın ve şuruba ekleyin. Karışımı küçük cam bardaklara doldurun ve 2’ye bölünmüş çilekleri de içine ekleyin ve dondurun.

Jöleli Pasta nasıl yapılır?​

Jöleli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve şeker alınır.
- Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Tere yağ isteğe bağlı olarak koyulur.
- Pastanın yapılacağı tepsi ıslatılır.
- Tepsiye bir kat petibör bisküvi dizilir.

Evde şeffaf jelatin nasıl yapılır?​

MEYVELERİN KARARMASINI ÖNLEYEN JÖLE İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı su.
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı şeker ile evde kolaylıkla şeffaf jelatin yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst