AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde yemek yapip satmak yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.034
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde yemek yapıp satmak yasak mı?​

Evde yemek işi denilince kişilerin gözü korkabiliyor. Eğer güzel yemek yaptığınızı düşünüyor ve yaptığınız yemekler çevrenizden övgü alıyorsa bu işi yapmak için önünüzde hiçbir engel yok.

Evde yemek yapıp nereye satabilirim?​

EvdePismis.Com’da aşçılarımız ev hanımlarıdır. Marifetli Anneler ve evden yemek yapıp satmak ve ek gelir elde etmek isteyen herkes EvdePismis.Com’da tamamen ücretsiz olarak bir mutfak açabilir.

Evde is yapabilir belgesi nedir?​

Evde is yapabilir belgesi nedir?
Evlerde imal ettikleri malları, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların vergi muafiyetinden yararlanması için vergi dairelerinden “esnaf vergi muafiyeti belgesi” alması gerekecek.

Gıda satış izni nasıl alınır?​

Gıda satış izni nasıl alınır?
Gıda üreten işletmeler öncelikle yetkili kurumlardan “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”, daha sonra ise “çalışma izni ve gıda sicili” almak zorundadırlar. Üretim izni için gereken belgeler üç dosya halinde hazırlanır ve ilgili ücretin ödendiğine dair makbuz ile birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilir.

Ev hanımları hangi vergilerden muaf?​

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Geliri olmayan ev hanımları emlak vergisinden muaf olabiliyor.

Şahıs olarak e ticaret yapabilir mi?​

İster şahıs şirketi olsun, ister anonim şirket olsun, isterse de limited şirket olsun, şirketin türü bir engel durumu teşkil etmez. Sonuç olarak şirket kurmadan vergi mükellefi olmak söz konusu değildir. Şahıs şirketi kurarak çok fazla vergi yükünün altına girmeden e-ticaret yapmak mümkündür.

Gıda paketleme izni nereden alınır?​

Gıda paketleme izni nereden alınır?
Başvurular İl Müdürlüğüne yapılır! Yine aynı kanunun tanımlar başlıklı 4 üncü maddesinde, Onay; “Bu Kanun kapsamında onayı zorunlu olan faaliyetler ve ürünler için Bakanlıkça verilen izin veya ruhsatı” şeklinde tanımlanmıştır.

Gıda paketleme izni nasil alinir?​

Gıda paketleme izni nasil alinir?
Gıda Ambalaj Malzemesi İşlemleri
- Dilekçe.
- Sorumlu Yöneticinin Noter Onaylı Sözleşmesi, Diploma Sureti Ve Bağlı Bulunduğu Meslek Kuruluşuna Kayıt Belgesi (Meslek Kuruluşu Olanlardan)
- Marka Tescil Belgesi.
- Ürünler İle İlgili Bakanlık Adına Açılan Hesaba Ücretin Yatırıldığına Dair Makbuzun Aslı Veya Tasdikli Fotokopisi.
Gıda sicil belgesi nereden alınır?​
Gıda üretim izin belgesi başvuruları, işyerinin bulunduğu il sınırları içerisinde ki tarım il müdürlüklerine yapılır.
Hiçbir geliri olmayan ev hanımı emlak vergisi öder mi?​
Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. Emlak vergisi her yıl iki taksit halinde ödeniyor.
 
Ev hanımlarının evde yemek yaparak ek gelir elde etmeleri oldukça yaygın bir uygulamadır. Yaptıkları lezzetli yemeklerle çevrelerinden beğeni toplayan ev hanımlarının bu yeteneklerini değerlendirmeleri ve satış yapmaları oldukça doğaldır.

Evde yemek yapıp satmak konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle yasal olarak belirli izin ve ruhsatlara sahip olunması gerekebilir. Bu belgeler arasında "esnaf vergi muafiyeti belgesi", "işyeri açma ve çalışma ruhsatı", "çalışma izni ve gıda sicili" gibi belgeler bulunmaktadır. Ayrıca gıda üretim izni için de yetkili kurumlardan izin almak gerekebilir.

Evde yemek yapıp satmak isteyen ev hanımları, öncelikle vergi konularında da bilgi sahibi olmalıdır. Emlak vergisi gibi konularda geliri olmayan ev hanımlarının vergi muafiyetinden faydalanabileceğini belirtmek faydalı olabilir. Yine vergi mükellefi olmak isteyenlerin şahıs şirketi kurarak e-ticaret yapabileceğini de ifade edebiliriz.

Son olarak, gıda paketleme izni almak isteyenlerin başvurularını il müdürlüklerine yapmaları gerektiğini, gıda ambalaj malzemesi işlemleri için gerekli belgeler arasında dilekçe, sorumlu yöneticinin noter onaylı sözleşmesi, diploma sureti, marka tescil belgesi ve ücretin yatırıldığına dair makbuz gibi belgelerin bulunduğunu hatırlatmak faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst