Evde yapilan kefir kac gun icinde tuketilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evde yapılan kefir kaç gün içinde tüketilmeli?​

Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız kefiri iki gün içerisinde tüketmelisiniz.

Kefir oda sıcaklığında ne kadar bekler?​

Şişelenmiş ve hazır olarak alınmış kefir, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2-3 hafta, buzlukta ise yaklaşık 2-3 ay dayanır.
Kefir mayalandıktan sonra kaç saat bekletilir?
Mevsim kış ise kefir kavanozumuzun ağzını kapattıktan sonra havlu ile sarıp karanlık bir yere mayalanmak üzere 18-24 saat bırakıyoruz. Yazın mayalanma süresi 12 saat- Kışın mayalanma süresi 18-24-48 saat arasıdır.
Su kefiri yapımında birinci fermantasyon kaç saattir?
Yapımı çok basit olan su kefiri için sadece içme suyu, toz şeker, su kefiri mayası, kuru incir ve ince bir dilim limona ihtiyacımız var. Yapımında en önemli unsur iki aşamalı fermantasyon işlemi olup, ilk fermantasyon süresi 48 saat, ikinci fermantasyon süresi de arzu edilen tada göre 48-72 saat arasında yapılır.

Kefir kaç gün saklanabilir?​

Kendiniz yaptığınız veya satın alıp bir kısmını kullanmadığınız kefir mayasını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. – Buzdolabıyla kefir saklama süresi en fazla 10 gündür. Bunun üzerine çıkıldığına tüketmemeniz gerekir. Saklama için kefirin kap içerisinde bulunan süte eklemeniz ve 10 gün bekletmeniz mümkündür.

Kefir ısıtılabilir mi?​

Kefir ısıtılarak tüketilen bir içecek değildir. Isıtıldığı takdirde içerisindeki, probiyotik ve diğer canlı organizmalar ölecektir. Bu yüzden buzdolabında saklanmalı ve soğuk olarak tüketilmelidir.
Kefir yaparken neden metal Değmemeli?
Çünkü kefir olduğunda, süt kıvamından çıkar.
Su kefiri nasıl elde edilir?
Kuru incir ya da kayısıyı kavanoz içine ilave edin. Yaklaşık 1 litre suyu da kavanoza doldurun ve kavanozun kapak kısmını streç filmle sarın. Serin ve karanlık bir yerde bu kavanozu 24 saat boyunca bekletin. Geçen 24 saat sonunda kavanozu biraz sallayın.
Yani, kefir mayası tamamen jelleşmişti. Bu jel, yumurta akı kıvamında kaygan ve sünekti.
 
Geri
Üst