AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde yaniga ilk mudahale nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Evde yanığa ilk müdahale nedir?​

Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır. Daha sonra yanmış bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun 0 dereceye yakınlıkta soğuk olmamasıdır. Serin su yeterlidir.

Yanık kremi nedir?​

antiseptik ve analjezik etki göstererek ağrıları dindiren ve yanık yaralarının iltihaplanmasını engelleyen krem. kullanmak pek mantıklı olmasa da normal yanıklar için olan kremler güneş yanıklarında da etkili olmaktadırlar.
Yanık pansumanı nasıl yapılır?
Küçük yanıklarda topikal antimikrobiyal madde içeren krem veya pomadların kullanılmasına gerek yoktur. Parafin veya yağlı merhemler (örn: % 0,2 nitrofurazon pomad) emdirilmiş gazlı bezlerle pansuman yapılmalıdır. Pansuman malzemeleri her hasta için ayrı ve tek kullanımlık hazırlanmalıdır.

Yanığa ilk etapta ne sürülür?​

İlk Yardım 1.Hastayı yanık kaynağından uzaklaştırıp yanmayı durdurmak. 3.Yanık bölge ile ilgilenmenin yeterli olduğu kararı verildikten sonra birinci derece yanıklarda soğuk su ile soğutmak.Bu işlem akan soğuk su ile veya su dolu bir kapta 5-10 dakika tutmak ile yapılır. Ağızdan ağrı kesici ilaçlar alınabilir.

Yanığa ilk mudahale nasil olmali?​

Kimyasal yanıklarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Deriyle temas eden kimyasal maddenin en kısa sürede deriyle teması kesilmelidir,
- Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15–20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır,
- Giysiler çıkarılmalıdır,
- Hasta/yaralı örtülmelidir,
- Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Yanan yere hangi krem iyi gelir?
İşte yanığa iyi gelen kremler ve fiyatları…
Yanıklar İçin Hangi Krem Kullanılır?
İyileşme süresi yüzyel yanıklarda 1 hafta ile 10 gün arasındadır. Derin 2. derece yanıklarda ise iyileşme 2-3 hafta arasındadır.
3 derece yanıklarda ilk yardım uygulamaları nelerdir?
3. ve 4. derece yanıklarda ise yanık alan soğuk, ıslak, steril gazlı bezle kapatılarak yanık alan soğutulmalıdır. – Yanmış giysileri çıkartın. Sırt üstü yatırıp, cilde yapışmamış giysiler çıkartılmalı, bu sırada dokuya zarar veriilmemelidir.

Geri