- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Evde yangın çıktı ne yapmalıyım?
Burada yapabiliyorsanız gazı ve elektriği kesmeyi deneyin. Ardından 110 numaralı İtfaiye hattını arayın ve yardım çağırın. Yangın kibrit, mum, ocak alevi gibi bir kaynakla mobilya ve eşyaların tutuşması sonucu ortaya çıkmışsa ıslak bir battaniye ile üzerini örtmek, bolca su dökmek söndürme için faydalı olabilir.Bir yangının başladığını gördüğünüzde ilk olarak ne yaparsınız?
sıcak olduğunu arz edin, eğer çok tehlikeli değilse alternatif kaçış yolunu kullanmayı deneyin. – Yangın vukuunda çocukları yatak altlarına ve dolaplara girmemeleri için bilinçlendirin. itfaiyesine danışın.Yangında evde olsanız neler yaparsınız?
Evde yangın çıkarsa ne yapmalı? (Yangın sırasında yapılacaklar)
Yangında kalırsak ne yapmalıyız?
YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER. Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır, 110 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç vb)bildirilmelidir.Evimizde yangın çıkarsa hangi numarayı aramalıyız?
Artık herhangi bir yangın durumunu ihbar etmek için 112 nolu acil durum hattı aranmalıdır. İtfaiye ile birlikte ambulans, jandarma, polis, sahil güvenlik ve orman yangın ihbarlarında da 112 nolu acil yardım çağrısı aranmaktadır.Yangının çıkış nedeni nasıl bulunur?
Yangının çıkış sebebini bulabilmek için öncelikle onun ilk başladığı alanı ve noktayı bulmak gerekir. Yangının çıktığı nokta tespit edildiğinde ya sebebe ulaşılmıştır ya da çok yaklaşılmıştır. Sebep noktada gizli, nokta da alanda gizlidir. Bu nedenle öncelikle yangının başladığı alanı yani odayı bulmak gerekir.
Yangında aşağı katlara, depremde yukarı katlara kaçın. Yangına müdahale ederken rüzgârı arkanıza alın. Zehirlenen kişiyi kusturmayın. Evlerde sıkça karşılaşılan (B tipi) yağ yangınlarına su ile müdahale etmeyin, patlama olur ve yangın daha da geniş bir alana yayılır.
Karşı Ateş Tekniği ve Uygulamaları Bir çeşit kontrollü yangın örneği olan karşı ateş tekniği (İng: “back burning”), en yalın haliyle; orman yangınlarında, yangının yavaşlatılması için, yangının yayılım yönündeki yanıcı maddenin kasıtlı olarak yakılmasına denir.
Alo 162 nedir?
Kısa Numaralar – Ücretsiz Acil Durum ve Destek Hatları Listesi