AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde yagsiz misir nasil patlatilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde yağsız mısır nasıl patlatılır?​

En İyi Şekilde Nasıl Hazırlanır?
- Bir cam tencereye 4-5 yemek kaşığı patlamış mısır koyun.
- 4 veya 5 yemek kaşığı su ekleyin.
- Bir çorba kaşığı tuz ekleyin.
- Plastik bir streç ile örtün ve kürdan ile delin.
- Mikrodalgada 4 dakika bekletin (cihazın gücüne bağlı olarak).

Evde tuzlu mısır nasıl patlatılır?​

Evde tuzlu mısır nasıl patlatılır?
Derin bir tencere içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, yüksek ateş üzerinde ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra üzerine 1 çay bardağı mısır ekleyin. Mısırın üzerine de 1 çay kaşığı tuz serpiştirin. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın.

Mısır nasıl patlatılır Kevser?​

Mısır nasıl patlatılır Kevser?
Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezidir patlamış mısır….Hazırlanışı
- Mısırları yapışmaz özellikli (seramik, teflon, granit gibi) bir tencereye alıp kapağını (tercihen cam kapak) kapatın,
- Ocağın orta büyüklükteki gözüne koyup altını en yüksek ayarda açın,
- Hiç karıştırmadan, kapağını açmadan patlamalarını bekleyin,

Yağsız mısır patlatma kaç kalori?​

1 avuç yağsız patlamış mısır 47 kalori. 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 65 kalori. 1 kase yağsız patlamış mısır 131 kalori. 100 gram yağsız patlamış mısır ise sadece 186 kaloriye sahiptir.

Yağsız mısır kilo aldırır mı?​

Yağsız mısır kilo aldırır mı?
İşte patlamış mısırın kilo verirken sağladığı faydalar… – Patlamış mısır büyük oranda posa içerir. Bu nedenle glisemik anlamda etkisi de azdır. – Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesi önerilir.

Suda mısır nasıl patlar?​

Suda mısır nasıl patlar?
Sebebi yine mısırın içerisinde bulunan suyun buharlaşmasıdır. Yeterli sıcaklığa ulaştığında mısır tanesinin içerisindeki su buharlaşır ve dışarı çıkarken minik titreşimli boşluklar oluşturarak “pat” sesi çıkar.

Sütlü patlamış mısır nasıl yapılır?​

Sütlü Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı Mısırların tamamını patlatın. Karamelli sosu için toz şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte eritin. Şeker eriyince içine yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Yağ eriyince karıştırarak sütü ekleyin.

Yağsız patlamış mısır kilo aldırır mı?​

Yağsız patlamış mısır kilo aldırır mı?
1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kkal’dir ve ortalama olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir.

Yağsız mısır kaç kalori?​

Yağsız mısır kaç kalori?
 
Yağsız mısır patlatma konusunda verdiğiniz tarif oldukça pratik ve sağlıklı görünüyor. Bu tarifteki adımların açıklamaları ve ölçüleri oldukça detaylı şekilde verilmiş. Cam tencere kullanarak patlamış mısırı hazırlamak, mikrodalgada pişirmek de işinizi kolaylaştıracaktır.

Tuzlu mısır patlatma tarifinde ise sıvı yağ ile mısırın birlikte pişirilmesi ve tuz eklenerek lezzetlendirilmesi önemli bir adım. Tencereyi sallayarak mısırın tuz ve yağ ile homojen bir şekilde pişmesi hızlı ve pratik bir yöntem olacaktır.

Mısır patlatma konusunda verilen genel tariflerde de mısırın tuzlu ya da tuzsuz olarak patlatılmasının farklı yöntemleri ve püf noktaları açıklanmış. Ayrıca mısırın içerdiği suyun buharlaşması sonucu patlama mekanizması hakkında da bilgi verilmiş.

Yağsız patlamış mısırın kalori değerleri konusunda verilen bilgiler de oldukça faydalı. Yağsız patlamış mısırın kilo aldırma potansiyelinin düşük olduğu ve lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlayabileceği vurgulanmış.

Sonuç olarak, evde yağsız mısır patlatma yöntemleri hakkında detaylı bilgi verilmiş ve besin değerleri ile ilgili önemli noktalara dikkat çekilmiş. Sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olan patlamış mısırı evde kolayca yaparak tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst