AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde un yoksa corbaya ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde un yoksa çorbaya ne konur?​

PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Çorbaya un nasıl eklenir?​

Çorbaya un nasıl eklenir?
Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır. Dilerseniz 1 kepçe çorbanızı ayırıp içerisine nişasta koyarak hızlıca çırpabilir, onu da çorbanıza ilave edebilirsiniz.

Katı olan çorba nasıl sulandırılır?​

6) Ne Katı Ne Sulu: Çorbanın Kıvamı Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.

Çorba unlu terbiyesi nasıl yapılır?​

Çorba unlu terbiyesi nasıl yapılır?
Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Terbiyenizi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olması önemlidir. Karışım yoğurt içerdiğinden yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır ve çorbaya öyle ilave edilir.

Çorba pişerken karıştırılır mı?​

Bakır ya da çelik tencerelerde pişen çorbaların daha lezzetli olduğunu zaten hemen fark edeceksiniz. Diğer önemli bir noktaysa çorbayı karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmak. Ağır ateşte tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırdığınız çorbalar daha nefis olacaktır, emin olun.

Yumurtasız terbiye nasıl yapılır?​

Yumurtasız terbiye nasıl yapılır?
Terbiye için, yoğurt ve unu iyice karıştırın. Ilıması ve çorbanın kesilmemesi için, azar azar haşlanan pirincin suyundan ilave edip karıştırın. Bir taraftan kepçeyle karıştırıp, bir taraftan terbiyeyi ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

Limonlu terbiye nasıl yapılır?​

- Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın.
- Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin.
- Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır.
- Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
 
Merhaba! Evde un olmadığında çorbaya katılabilecek alternatif malzemeler arasında patates, pirinç ve şehriye bulunmaktadır. Bu malzemeler çorbaların kıvamını koyulaştırmak için oldukça etkilidir. Ayrıca, nohut gibi malzemeler de kullanılabilir. Pirinci haşlayarak, patatesi pişirerek ya da çorbanıza bayat ekmek ilave ederek çorbanızın lezzetini artırabilirsiniz.

Çorbaya un eklemek için önce ayrı bir tencerede yağ ve unu kavurmanız gerekmektedir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra çorbanızdan kepçe kepçe alarak yavaş yavaş ilave ederek karıştırmanız gerekmektedir. Un sayesinde çorbanızın kıvamı yoğunlaşacaktır. Eğer çorbanızın kıvamını açmak isterseniz, bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Aksi takdirde, çorbanızı biraz daha kaynatabilirsiniz.

Çorba unlu terbiyesi yaparken ise yumurta sarısı, un ve yoğurdu boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Terbiyeyi çorbaya eklerken çorbanın kısık ateşte olmasına dikkat edin. Karışımı yoğurt içerdiği için yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alarak terbiye ile karıştırıp öyle ilave edebilirsiniz.

Çorba pişirirken tahta kaşık kullanmanın lezzeti artırdığı belirtilmektedir. Ağır ateşte tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılan çorbaların daha lezzetli olduğu söylenmektedir.

Yumurtasız terbiye için ise yoğurt ve un karışımını hazırlayarak azar azar haşlanan pirincin suyundan ilave edip karıştırmanız gerekmektedir. Bu şekilde çorbanızın kesilmemesini sağlayabilirsiniz.

Limonlu terbiye yapmak isterseniz, karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu güzelce çırparak çorbanın kaynar haldeyken yavaş yavaş ilave etmeniz gerekmektedir. Bu terbiye çorbanıza ekşi bir aroma katarken, kıvamını da artırarak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Umarım bu bilgiler işinize yarar!
 
Geri
Üst