AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Tavuk Döner (Dışardaki Dönerden Farksız Tam Tadında)

theking

Yeni Üye
Evde Tavuk Döner (Dışardaki Dönerden Farksız Tam Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
9-10 tane orta uzunluk tavuk but
4 yemek kaşığı yoğurt
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Kekik

Evde Tavuk Döner (Dışardaki Dönerden Farksız Tam Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butları derisini ayırır. Etlerini kemikten sıyırır. Uygunca bir yıkarız.
Soğanları rendeleyip suyunu sıkarız. Burada soğanların yalnızca suyunu kullanacağız. Sarımsaklarıda rendeleriz.
Bir kapta sosumuzu hazırlarız. Biberleri soğan suyunu sarımsağı biber salçasınıda renk vermesi için katarız.
Sosumuzu karıştırırız. Tavuk etlerinide katar düzgünce bir harmanlarız. Buzdolabına üstünü streç sinemayla kapatırız bir kaç saat bekletiriz. Ben 6 saat beklettim sosunu düzgünce çeksin diye siz ister bir saat ister akşam yapıp sabaha kadar bekletebilirsiniz.
Buzdolabında 6 saat beklettiğimiz tavuk dönerimizi alırız. Düz bir yere streç sinema yayarız üstüne tavukları sıra sıra üst üste katlarız ve rulo biçiminde sıkıca sararız.
Bu biçimde streç sinemaya sardığımız tavuk dönerimizi buzluğumuza atar bir gün bekletiriz.
Bir gün beklettiğimiz tavuk dönerimizi buzluktan çıkarıp, dilimler halinde keseriz. Çok ince yada çok kalın kesmeyin orta kalınlıkta kesmeye dikkat edelim.
Kestiğimiz dönerleri tavamızda sıvı yağ da kızartırız. Kısık ateşte pişiriniz. Ben yarısını ızgarada yağsız pişirdim. Yarısnıda tavada yağla pişirdim. Izgarada daha lezzetli oldu. İster pilav üstü ister ekmek ortası yiyebilirsiniz. Dönerler servise hazırdır. Afiyet olsun.
Evde Tavuk Döner (Dışardaki Dönerden Farksız Tam Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri