AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Taş Fırın Simit Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Evde Taş Fırın Simit Nasıl Yapılır? Taş fırında enfes simit yapmanın püf noktalarıyla ilgili ipuçları paylaşacağız. Öncelikle, hamur için un, maya, tuz, şeker ve suyu karıştırarak yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırarak şekil verin. Bezeleri uzunca rulolar haline getirip simit şekli verin. Üzerlerine sıcak suya batırılmış pekmez sürün ve susama bulayın. Taş fırını ısıtın ve simitleri pişirin. Sıcak sıcak servis yapın ve çay eşliğinde enfes simitlerin tadını çıkarın. Ev yapımı taş fırın simidiyle misafirlerinizi şaşırtın.
İçindekiler

Evde Taş Fırın Simit Nasıl Yapılır?​

Eğer evde taş fırında simit yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Simit yapımı için hangi malzemeler gereklidir?​

Evde taş fırında simit yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– 500 gram un
– 1 çorba kaşığı kuru maya
– 1 çorba kaşığı şeker
– 1 çay kaşığı tuz
– 1,5 su bardağı ılık su
– Üzeri için susam

Simit yapımı için hangi adımları takip etmeliyim?​

Evde taş fırında simit yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
2. Adım: Kuru mayayı, şekeri ve tuzu havuzun ortasına ekleyin.
3. Adım: Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır.
4. Adım: Yoğurduğunuz hamuru üzerini streç filmle kapatıp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
5. Adım: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun şeritler şeklinde yuvarlayın.
6. Adım: Şeritleri simit şekline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
7. Adım: Simitlerin üzerine su sürün ve susam serpiştirin.
8. Adım: Önceden ısıtılmış taş fırında simitleri yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
9. Adım: Simitler altın rengini aldığında fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

Simitin taş fırında pişirilmesi neden tercih edilir?​

Taş fırında pişirilen simitler, daha lezzetli ve gevrek bir kıvama sahip olur. Taş fırının yüksek sıcaklığı sayesinde simitlerin üzeri güzelce kızarır ve içi yumuşak kalır. Bu nedenle, evde taş fırında simit yapmak daha tercih edilen bir yöntemdir.

Simit yapımında nelere dikkat etmeliyim?​

Simit yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
– Hamurun mayalanması için yeterli zaman ayırmalısınız. Hamurun kabarması ve hacim kazanması için yaklaşık 1 saat beklemelidir.
– Simitleri şekillendirirken hamuru çok sıkmamalısınız. Elde ettiğiniz şeritleri yuvarlarken hafifçe bastırarak şekil vermelisiniz.
– Simitlerin üzerine su sürdükten sonra susam serpiştirmelisiniz. Bu, simitlerin üzerinin güzelce kızarmasını sağlar.
– Taş fırını önceden iyice ısıtmalısınız. Yeterince sıcak olmayan fırında simitleriniz istediğiniz gibi pişmeyebilir.
– Simitlerin fırında pişerken kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Fırından çıkarmadan önce altın rengini aldıklarından emin olun.

Evde taş fırında simit nasıl saklanmalıdır?​

Evde taş fırında yapılan simitleri tazeliğini koruması için doğru bir şekilde saklamak önemlidir. Simitlerinizi hava almayan bir kapta veya poşette muhafaza edebilirsiniz. Eğer simitlerinizi birkaç gün saklamak istiyorsanız, buzdolabında saklamanız daha uygun olacaktır. Ancak, taze simitlerin en lezzetli olduğu ilk gün tüketilmesi önerilir.

Evde Taş Fırın Simit Nasıl Yapılır?​

Evde taş fırın simit yapmak için taze maya kullanabilirsiniz.
Simit tarifi için un, yoğurt, tuz ve şeker kullanmanız gerekmektedir.
Hamurun mayalanma süresi yaklaşık 1 saat olmalıdır.
Simitlerin üzerine sürülecek olan pekmez ile çıtır çıtır olacaktır.
Evde taş fırın simit yaparken üzerine susam serpmeniz gerekir.

Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bekleyin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayın.
Simitleri yumuşak bir bezle örtün ve 20 dakika bekletin.
Fırını önceden ısıtın ve simitleri pişirin.
Simitlerin üzerine taze çay ile servis yapabilirsiniz.

Geri