AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Sütlü Simit

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Evde Sütlü Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
4,5 su bardağı un(250 ml bardak)
1 su bardağı ılık su(250 ml bardak)
1 çay bardağı ılık süt(125 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dışı için;
1 su bardağı su(250ml)
Yarım çay bardağı pekmez
1,5 su bardağı kavrulmuş susam

Evde Sütlü Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarife gelecek olursak; karıştırma kabına ılık su, ılık süt, şeker, maya, tuz ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
Karışımın üzerine 4,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz ve hazır olan hamurumuzu üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
Bu arada bende kavrulmuş susam olmadığı için susamları tavada kavurdum
Bir kap içine 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı pekmezi güzelce karıştırıyoruz.
Hamurumuz hazır olduğunda tezgaha alıp 20 eşit parçada beze yapıyoruz. Bezelerin her birini elimizle rulo şeklinde uzatıyoruz.
Rulo şeklinde açılmış hamurlardan ikisini alıp birbirine örgü biçimde sarıyor ve uçlarını birleştiriyoruz.
Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya, ardından da susama bulayıp ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.
Simitleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 8-10 dakika)
Evde Sütlü Simit Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst