Evde su borusu patlarsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evde su borusu patlarsa ne olur?​

Yerden geçen su borusu patlamışsa laminat parke veya fayans ile kapatılır. Borunun hasar görüp patlaması olayı önce maddi zarara, daha sonrasında günlük işlerinizin aksamasına neden olabilir. Boru uzun süredir delikse ve sizde bunu farketmediyseniz daha kötüdür. bu durumda evdeki sıvalar dökülebilir.

Doğal gaz borusu neden patlar?​

Doğal gaz borusu neden patlar?
Kapalı hacimde yüzde 5-15 oranında havayla karışımı durumunda ateş veya kıvılcımla temas ettiğinde patlayabilir. Bu nedenle doğalgaz kullanılan cihaz ve tesisatta hiç bir şekilde gaz sızıntısı olmamalıdır.

Tesisat neden patlar?​

Su borularının patlamasına neden olabilecek birçok faktör vardır. Örneğin tesisatın basıncının fazla olması su tesisatının dayanıklılığını yitirip patlamasına sebep olmaktadır. Su tesisatının patlamasını önlemek için bazı dairelere basınç düşürücü regülatör takılması gerekebilir.

Sıcak su tesisatı neden patlar?​

Sıcak su tesisatı neden patlar?
Sıcak su borusundaki patlamalar, içerisinde sıcak su dolaşan boruların, sıcaklık gittikten sonra soğuduğu zaman yaşamış olduğu genleşmeden kaynaklanmaktadır. Isınan borunun şekli belli bir oranda genişler, soğuduğu esnada ise normal haline geri döner.

Flex Hortum kaç bar?​

Gaz Flex Hortumları – Rakor – Rakor
3/4 – 3/4 30 cm | 16 bar | 50
3/4 – 3/4 70 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 80 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 90 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 120 cm | 16 bar | 25

Hortumu nasıl tamir edilir?​

Hortumu nasıl tamir edilir?
Bahçe Hortumu Nasıl Tamir Edilir?
- Hortumdaki deliğin yerini bulun.
- Suyu kapatın.
- Hasarlı alanı falçata yada makas yardımıyla kesip çıkartın.
- Ek yapmak için ayarlı hortum eki yada hortum eki kullanabiliriz.
- Bahçe hortumunun uçlarını sıcak suda biraz bekletirseniz hortum ekine kolayca takabilirsiniz.

Evde su borusu patladığında ciddi sorunlar meydana gelebilir. Öncelikle maddi zarar söz konusu olabilir. Patlayan su borusu nedeniyle evinizin içinde veya dışında su sızıntıları meydana gelebilir, oluşabilecek su hasarı duvarların, zeminlerin ve mobilyaların zarar görmesine sebep olabilir. Ayrıca, su borusunun patlaması günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Su kesintisi, ısınma sorunu gibi konularla karşılaşabilirsiniz.

Doğal gaz borusunun patlaması da büyük tehlike oluşturabilir. Kapalı bir alanda gaz sızıntısı varsa ve bu gazın yüzde 5-15 oranında havayla karışması durumunda ateş veya kıvılcımla temas etmesi sonucu patlama gerçekleşebilir. Bu nedenle doğal gaz tesisatında herhangi bir kaçak olmaması önemlidir.

Su tesisatının patlamasına sebep olabilecek faktörler arasında tesisatın basıncının fazla olması, eskiyen boruların deformasyona uğraması gibi durumlar yer alır. Bu nedenle düzenli bakım ve kontroller yapılmalıdır. Sıcak su tesisatının patlaması ise genleşme sonucu olabilir. Sıcak su boruları ısındıkça genişler ve soğuduğunda eski haline döner, bu süreçte borularda deformasyon olabilir.

Flex hortumlar genellikle su veya gaz tesisatında kullanılır. Belirli basınçlara dayanacak şekilde üretilirler. Örneğin, verdiğiniz bilgilere göre 3/4 inç çapındaki bir flex hortum 16 bar basınca dayanabilir.

Hortumların tamir edilmesi gerektiğinde bazı adımları takip edebilirsiniz. Bahçe hortumu için delik olan bölgeyi kesip çıkararak, suyu kapatıp ek yapabilirsiniz. Hortum ekini kullanarak ya da uçları sıcak suya batırarak hortumu tamir edebilirsiniz. Ancak, su tesisatı gibi ciddi sorunlarda profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz.

Geri