- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evde su borusu patlarsa ne olur?
Yerden geçen su borusu patlamışsa laminat parke veya fayans ile kapatılır. Borunun hasar görüp patlaması olayı önce maddi zarara, daha sonrasında günlük işlerinizin aksamasına neden olabilir. Boru uzun süredir delikse ve sizde bunu farketmediyseniz daha kötüdür. bu durumda evdeki sıvalar dökülebilir.Doğal gaz borusu neden patlar?
Doğal gaz borusu neden patlar?Kapalı hacimde yüzde 5-15 oranında havayla karışımı durumunda ateş veya kıvılcımla temas ettiğinde patlayabilir. Bu nedenle doğalgaz kullanılan cihaz ve tesisatta hiç bir şekilde gaz sızıntısı olmamalıdır.
Tesisat neden patlar?
Su borularının patlamasına neden olabilecek birçok faktör vardır. Örneğin tesisatın basıncının fazla olması su tesisatının dayanıklılığını yitirip patlamasına sebep olmaktadır. Su tesisatının patlamasını önlemek için bazı dairelere basınç düşürücü regülatör takılması gerekebilir.Sıcak su tesisatı neden patlar?
Sıcak su tesisatı neden patlar?Sıcak su borusundaki patlamalar, içerisinde sıcak su dolaşan boruların, sıcaklık gittikten sonra soğuduğu zaman yaşamış olduğu genleşmeden kaynaklanmaktadır. Isınan borunun şekli belli bir oranda genişler, soğuduğu esnada ise normal haline geri döner.
Flex Hortum kaç bar?
Gaz Flex Hortumları – Rakor – Rakor3/4 – 3/4 30 cm | 16 bar | 50
3/4 – 3/4 70 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 80 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 90 cm | 16 bar | 25
3/4 – 3/4 120 cm | 16 bar | 25
Hortumu nasıl tamir edilir?
Hortumu nasıl tamir edilir?Bahçe Hortumu Nasıl Tamir Edilir?
- Hortumdaki deliğin yerini bulun.
- Suyu kapatın.
- Hasarlı alanı falçata yada makas yardımıyla kesip çıkartın.
- Ek yapmak için ayarlı hortum eki yada hortum eki kullanabiliriz.
- Bahçe hortumunun uçlarını sıcak suda biraz bekletirseniz hortum ekine kolayca takabilirsiniz.