Meskende Somun Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo un (4, 5 su bardağı)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk 2 su bardağı ılık su
Meskende Somun Ekmek Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına unu katalım ve ortasını açıp maya, şeker ve 1 bardak ılık suyu ekleyelim.
Tuzu da kenardaki unların üzerine atarak yoğurmaya başlayalım gerektiğinde de su ekleyelim.
Yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini kapatalım yaklaşık 45-50 dakika mayalanmasını sağlayalım.
Mayalama süreci bittikten sonra hamuru 9 modüle beze halinde paylaştıralım.
Hal verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine katalım ve 220°derece de evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun
Yarım kilo un (4, 5 su bardağı)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk 2 su bardağı ılık su
Meskende Somun Ekmek Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına unu katalım ve ortasını açıp maya, şeker ve 1 bardak ılık suyu ekleyelim.
Tuzu da kenardaki unların üzerine atarak yoğurmaya başlayalım gerektiğinde de su ekleyelim.
Yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini kapatalım yaklaşık 45-50 dakika mayalanmasını sağlayalım.
Mayalama süreci bittikten sonra hamuru 9 modüle beze halinde paylaştıralım.
Hal verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine katalım ve 220°derece de evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun