Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evde saglik hizmetleri nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde sağlık hizmetleri nasıl çalışır?​

1- Evde sağlık hizmeti nedir? Evde sağlık hizmeti, sağlık hizmetine ihtiyacı olan bireylerin evinde; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının sağlanması, hasta ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin verilmesidir.

Devlet evde bakım hizmeti nasıl alınır?​

Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta veya hasta yakını Türkiye genelinde tahsis edilen 444 38 33 (444-EV DE) numaralı ulusal çağrı merkezini mesai saatleri içinde arayarak başvuruda bulunabilmektedir. Evde sağlık hizmetleri Sağlık bakanlığınca sunulmakta olup ücretsizdir.
MADDE 14- (1) Evde sağlık hizmetleri biriminin görevi hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete …
Evde Sağlık Hizmeti ekibinde kimler görev alır?
Evde sağlık desteğini alacağınız birimde doktor, hemşire, sağlık memuru dışında psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, manevi sağlık uzmanları da bulunabilmektedir.
Evde yada hastanede rehabilitasyon gereksinimi ne demek?
Yaşlı veya yatağa bağımlı, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, ağız ve diş sağlığı, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesini sağlayan hizmetin bütünüdür.

Evde sağlık hizmetleri hangi yılda hayata geçirildi?​

Evde sağlık hizmetleri sistematik şekilde ilk olarak ABD’de 1965 yılında hayata geçmiş ve yaygınlaşmaya başlamıştır. ABD’nin ardından dünyadaki farklı ülkelerde de yaygınlaşmıştır. Türk Sağlık Sistemi içinde yer edinmesine ilişkin ilk yönetmelik 2005 yılında yayınlanmıştır.

Evde sağlık hizmetleri riskli birim mi?​

Bu personel için kaza sigortası yapılmalıdır. Acil ve yoğun bakım servisi gibi Evde Sağlık Birimleri riskli birimler olarak kabul edilmeli sağlık personeli ve diğer personele (şoför, tıbbi sekreter) döner sermaye ödemeleri özellikli birimlerde olduğu gibi ek ödeme yapılmalıdır.
 
Geri
Üst