AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Recel Yapımı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Evde Recel nasıl yapılır


Recel yapmak bircok hanım icin goz korkutucu olsa da pratik yontemler izlenirse dunyanın en kolay işlerinden biridir Ozellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan recelin tadına doyum olmaz Kayısı receli yaparken kısık ateşte pişirilmesi onemlidir Eğer kontrol etmezseniz bir anda taşıverir

işte sizler icin evde yapabileceğiniz recel tarifleri


Evde Cilek Receli Yapımı

Malzemeler:

1 kg cilek
1 kg tozşeker
1 adet limon

Yapılışı:

1 Cileklerin saplarını ayıklayıp 12 su yıkayın Cileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve uzerine şekerin yarısını ilave edin

2 Cileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin

3 Sabah sulanmış olan cileği ocağa alın ve orta ateşte recel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 23 taşım kaynatıp ocaktan alın Receliniz sıcakken kavanozlara boluşturun ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin

Evde Kayısı Receli yapımı

Malzemeler:

1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su

Yapılışı:

1Kayısıları guzelce yıkayıp ve suzulmeleri icin suzgece alın

2 Suyu suzulen kayısıları bıcak yardımıyla ikiye bolun ve cekirdeklerini cıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tum malzeme bitene kadar doldurun

3İsteğe gore 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın

4Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra icine bademleri ekleyin,(arada biriken kopuğu tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) receliniz koyulaşmaya başladığında icine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın

Ilınan receli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın

alıntı
 
Geri
Üst