SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Evde Pofidik Hamurlu Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için gerekli malzemeler
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yaş maya
3.5 su bardağı un
Çok az ay çiçeyi yağı (Hamur elinize yapışmaması için gerekli sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı şeker
Pizza için gerekli malzemeler
Kaşar
Pastırma
Yeşil biber
Kırmızı biber
Meksika biberinin turşusu
Domates (1 orta uzunluk domates kafidir. domates çok olduğun da suyunu saldığı vakit berbat oluyor)
Sosu için.
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Kekik
2 tatlı kaşığı ayçiçeyi yağı
Evde Pofidik Hamurlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pizzanın hamuru için 4 su bardağı unu büyük bir kaba alın.
Üzerine tuz, şeker, sütü ek edelim.
Ilık su ile eritilmiş yaş mayanı döküp yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru yoğurduğunuzda elinize yapışmış olursa sıvı yağ ile elinizi yağlayıp hamuru yeterlice yoğurun. Süreç bitdikden sonra hamuru dinlenmeye bırakalım. 30 dakika güzelce dinlensin.
Pizzanın üzeri için gereçleri doğrayıp bir kenara koyalım.
Sarımsakların kabuklarını soyun, rendeden geçdikden sonra salça, kekik ve yağı ek edip karıştıralım.
Hamuru açıp tepsiye koyduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine sürerek elinizle hamuru tepside açın.
Daha sonra kenara koyduğunuz domates, yeşil biber ve başkalar materyallerle pizzanızı süsleyin.
Sıcak fırına hazırladığınız pizzanı koyun. 180 derece 25 dakika ya pişiyor.Şimdiden afiyet olsun herkese. Teşekkür ediyorum sayfamı izlediğiniz için
Evde Pofidik Hamurlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pizza hamuru için gerekli malzemeler
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yaş maya
3.5 su bardağı un
Çok az ay çiçeyi yağı (Hamur elinize yapışmaması için gerekli sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı şeker
Pizza için gerekli malzemeler
Kaşar
Pastırma
Yeşil biber
Kırmızı biber
Meksika biberinin turşusu
Domates (1 orta uzunluk domates kafidir. domates çok olduğun da suyunu saldığı vakit berbat oluyor)
Sosu için.
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Kekik
2 tatlı kaşığı ayçiçeyi yağı
Evde Pofidik Hamurlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pizzanın hamuru için 4 su bardağı unu büyük bir kaba alın.
Üzerine tuz, şeker, sütü ek edelim.
Ilık su ile eritilmiş yaş mayanı döküp yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru yoğurduğunuzda elinize yapışmış olursa sıvı yağ ile elinizi yağlayıp hamuru yeterlice yoğurun. Süreç bitdikden sonra hamuru dinlenmeye bırakalım. 30 dakika güzelce dinlensin.
Pizzanın üzeri için gereçleri doğrayıp bir kenara koyalım.
Sarımsakların kabuklarını soyun, rendeden geçdikden sonra salça, kekik ve yağı ek edip karıştıralım.
Hamuru açıp tepsiye koyduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine sürerek elinizle hamuru tepside açın.
Daha sonra kenara koyduğunuz domates, yeşil biber ve başkalar materyallerle pizzanızı süsleyin.
Sıcak fırına hazırladığınız pizzanı koyun. 180 derece 25 dakika ya pişiyor.Şimdiden afiyet olsun herkese. Teşekkür ediyorum sayfamı izlediğiniz için
Evde Pofidik Hamurlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı