AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Pizza

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Konutta Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Üzeri için:
1, 5 domates salçası
Kekik
2, 5 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst materyali için:
Salam
Sucuk
Domates
Biber
Zeytin
Mısır
Rendelenmiş kaşar peyniri
Rendelenmiş köy peyniri

Konutta Pizza Tanımı Yapılışı

Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım, kuru maya, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim ve etkinleşmesi için 5 dk bekletelim.
Mayanın üzerine 1 su bardağı sıvı yağ tuz ve unu yavaş yavaş ekleyelim.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim toplamda 4 su bardağı un kullandım.
Yarım saat mayalandıralım.
Sosu için; domates salçası kekik 2, 5 yemek kaşığı ketçap, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Fırınımızı 180 dereceye getirelim.
Hamuru iki kesime ayıralım ve yağlı kâğıt üzerine alalım.
Elimizle ortadan kenarlara yanlışsız genişletip yuvarlak ince biçim verelim.
Üzerine domates sosu sürelim ve materyalleri sırasıyla salam, sucuk, mısır, domates, zeytin ekleyelim ve fırına verelim.
10 dk kızarana kadar pişirelim.
Fırından alıp kaşar peyniri ekleyelim ve fırın kapalı olarak 1 dk bekletelim ve pizzamızı dilimleyelim. Sahiden çok nefisti.
 
Geri
Üst