AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde pizza sosu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Evde pizza sosu nasıl yapılır?​

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezip ilave edin.
- 2. adım: Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Eğer ketçabın tatlımsı tadını seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave edin.
- 3. adım: Dolapta 2 gün bekleyebilir.
- Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Soslar neyle bağlanır?​

Soslar neyle bağlanır?
Roux çorbalar ,soslar ve stewleri bağlamasının yanında,onlara extra lezzet katkısıda yapan bir bağlayıcıdr.Roux eşit miktarda un ve yağın pişirilmesi ile üç aşamada hazırlanır. Rouxların renginin koyulaşması,pişirme sürersinin uzaması ile alakalıdır.

5 temel sos nelerdir?​

5 temel sos nelerdir?
Temel Soslar
- Beşamel Sos (Bechamel Sauce) Bu temel beyaz sosun kökenleri İtalyan olabilir, Rönesans dönemi besciamella tarifi Catherine de Medici şefleri ile Fransa’daki XIV. Louis mahkemelerine gider.
- Hollandez Sos (Hollandaise Sauce)
- Domates Sos (Tomato Sauce)
- Velute Sos (Veloute Sauce)
- Espanyol Sos (Espagnole Sauce)

5 temel sos nasıl yapılır?​

Kavurma işleminden sonra bir yandan un ve tereyağı karışımı çırpılır bir yandan da azar azar süt ilave edilir. Daha sonra muskat rendesi, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Sos hafif yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.

Pizzanin yanına hangi salata gider?​

Pizzanin yanına hangi salata gider?
Biber ve patlıcan kızartması, domates sosla birleştirilir. Üzerine yoğurt eklendiğinde ise tadından yenmez, mutlaka denemelisiniz. Hamurişleri yanına, et, balık, pilav ve daha birçok yemeğin yanına çok yakışan bir salata tarifi vermek isteriz. Klasik lezzetlerden gavurdağı salatası pizza yanına çok yakışır.

Pizza baharatının içinde ne var?​

Pizza baharatının içinde ne var?
İtalyan Pizza Baharat Karışımı, soğan granül, sarımsak granül, tuz, kurutulmuş maydanoz, pul biber, kurutulmuş fesleğen, kereviz, kekik, şeker, tatlı kırmızı biber, mercanköşk, karabiber, nane, öğütülmüş karabiber ve sumak gibi farklı baharat barındırıyor.

Evde pizza sosu yapımı oldukça basit ve lezzetlidir. İşte adım adım ev yapımı pizza sosu tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı domates salçası
- Yarım su bardağı domates püresi
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezerek ekleyin.
2. Zeytinyağı, ketçap, tuz, karabiber, pul biber gibi baharatları da ekleyip karıştırın. Eğer tatlımsı bir lezzet istiyorsanız şeker ekleyebilirsiniz.
3. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın ve sosun homojen bir kıvam almasını sağlayın.
4. Hazırladığınız sosu 2 gün kadar buzdolabında dinlendirin. Bu süre içinde sosun lezzeti daha da oturacaktır.
5. Pizza yaparken bu sosu kullanabilirsiniz. Ayrıca makarna sosu olarak da tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, ev yapımı pizza sosunuzun yanında eşsiz bir lezzet elde etmek için baharatları da doğru seçmek önemlidir. Pizza baharatları genellikle nane, kekik, toz biber, sarımsak gibi aromalar içerir. Bu baharatlar sosunuza farklı bir lezzet katar.

Umarım ev yapımı pizza sosu tarifi ve pizza baharatları hakkında verdiğim bilgiler işinize yarar. Afiyet olsun!

Geri