AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Peynir Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Evde Peynir Nasıl Yapılır


72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt sut) sut icin (1 cay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir

Peynir mayasını sute karıştırmadan once 9 misli 18°C 22°C notral (klorsuz ve icilebilir) bir su (bir cay bardağı su miktarı) ile iyice karıştırılıp, ardından sut icinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası sute karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika arasında peynir oluşumu gercekleşir





alıntı
 
Geri
Üst