Evde Pekmezli Cevizli Sucuk Yapımı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Evde Pekmezli Cevizli Sucuk İmali Tanımı İçin Malzemeler
300-350 gr ceviz içi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
2 su bardağı pekmez
2.5 su bardağı su

Evde Pekmezli Cevizli Sucuk Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cevizleri ip ve iğne yardımıyla dizelim.
Tencereye şeker su un ve nişasta eklenerek çırpalım.
Tenceremize ocağa alalım.
Biraz karıştırdıktan sonra pekmezi ekleyelim.
Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatıp tenceremizi kenara alalım.
İpleri geçirmiş olduğunuz cevizleri hazırladığımız karışıma her tarafını bulayalım.
Hazırlamış olduğumuz cevizli sucukları askıya bağlayalım.
Hepsini tıpkı biçimde hazırlayarak askıya bağlayın.
Kuruması için 2 gün serin bir ortamda kurutalım.
Kuruyan cevizli sucuklarımız hazır ben pancar pekmezi kullandım normali üzüm pekmezi ile yapılıyor.Elinizde hangisi varsa kullanabilirsiniz. cevizli sucuklarımız ın daha kalın katman olmasını istiyorsanız.
Cevizli sucuklarımızı bir kez bandırdıktan sonra tekrar pekmezli karışıma batıralım.
Evde Pekmezli Cevizli Sucuk Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst