AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde ozel ders vermek yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.732
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde özel ders vermek yasak mı?​

Özel ders vermeye başlamak için herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı için öğretmen olarak hizmetinizin reklamını yapmak ve hangi önlemlerin alınması ve kontrollerin yapılması gerektiğine karar vermek tamamen size kalmış.

Özel ders vermek İstiyorum ne yapmalıyım?​

Superprof aracılığıyla özel ders vermek için aşağıdaki 6 kolay adımı izleyin:
- Siteye kaydolun ve profilinizi oluşturmaya başlayın.
- Verdiğiniz detayları ve belgelerinizi onaylatın.
- Özel ders reklamınızı öğrencilerin sizi daha kolay bulabilmesi için yayınlayın.
- Öğrencilerin sizinle iletişime geçmesini bekleyin.
Online özel ders vermek vergiye tabi mi?​
Maalesef internet üzerinden uzaktan eğitim platformları kurarak Online / Videolu Uzaktan eğitim verenler % 18 KDV.’ye tabidirler. Bu nedenle her türlü araçlarla Uzaktan Eğitim veren kişiler mutlaka vergi mükellefi olmaları ve % 18 KDV Hesaplayarak ödemeleri gerekmektedir.

Bir öğretmen özel ders verebilir mi?​

Bir öğretmen özel ders verebilir mi?
657 sayılı Kanuna tabi öğretmen özel ders veremez.

Özel ders vermek etik mi?​

Özel ders vermek etik mi?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlarda öğretmenlik yapan bir kişinin ister kendi öğrencisine ister başka öğrencilere ücret karşılığı özel ders vermesi meslek etiğine uymadığı açıktır.

Öğrenciler özel ders verebilir mi?​

Özel Ders Vermek İçin Gerekenler Özel ders verirken temel kural; öğretmen öğrencisinden her zaman en az bir üst seviyede olmalıdır. Bu da demek oluyor ki bir lise öğrencisi, LGS yani liseye giriş sınavlarına hazırlanan bir öğrenciye veya ortaokul öğrencisine, ortaokul öğrencisi de ilkokul öğrencisine ders verebilir.

Özel ders almak mantıklı mı?​

Özel Ders Almanın Faydaları Nelerdir? Her yaştan öğrenci özel ders alarak okul içindeki eksikliklerini giderirken başarılı bir eğitim hayatına adım atabilir. Okul ve dershane ortamındaki kalabalık sınıflar, öğretmenlerin her öğrenci ile birebir ilgilenmesini zorlaştırır.
Özel ders vergisi var mı?​
Serbest meslek erbabı olarak vergiye tabi bulunan özel ders öğretmenleri aynı zamanda işe başlama, adres değişikliği, iş değişikliği, işi bırakma gibi durumları da vergi dairesine bildirmek zorundadır.

Özel ders vermek caiz mi?​

Özel ders vermek caiz mi?
Buna bağlı olarak vergisini veren bakanlığa bağlı özel kurumlarda izinle ders verebilirsiniz bu suç değil ama evde özel ders kanunen izni olmayan ve kontrolsüz vergisiz olduğu için yasak.

Mebde özel ders verebilir mi?​

Mebde özel ders verebilir mi?
Özel ders vermek tek başına tacir veya esnaf olmayı gerektirmemekle birlikte alınan ücretler tespit edildiğinde vergi mükellefi yapılacağı için ticari kazanç yasağı kapsamına girecektir. Buna göre öğretmenlerin ücret karşılığı özel ders vermeleri mümkün değildir.

Öğretmen özel sektörde çalışabilir mi?​

a)İlgi (a) Kanunun 21’inci maddesinin yedinci fıkrasında; “Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Devlet öğretmeni kendi öğrencisine özel ders verebilir mi?​

Devlet memurlarının 5580 sayılı Kanun hükümlerine uymak suretiyle özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün bulunmaktadır. Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermelerinin 657 sayılı Kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
Özel ders almak işe yarar mı?​
Özel ders almak öğrencilerin okulda yaşamış oldukları eksikliklerin giderilmesine olanak sağlarken aynı zamanda dersi çok daha iyi pekiştirmelerine de aracı olmaktadır. Günümüzde pek çok ebeveyn, çocuklarının topluma faydalı bir birey olmaları ve derse hakimiyetlerinin artması için özel ders olanağı sunmaktadır.
 
Evde özel ders vermek konusunda detaylı bilgiler sunulmuş. Öğretmenlerin özel ders verebilmesi, vergi konuları, etik meseleler ve öğrencilerin özel ders vermelerine dair kapsamlı açıklamalara yer verilmiş.

Özel ders vermenin yasal mevzuatlara uygun şekilde yapılması gerektiği vurgulanmış. Özellikle öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlarda görevliyken özel ders vermesinin meslek etiği açısından uygun olmadığı belirtilmiş. Ayrıca özel ders veren kişilerin vergi yükümlülüklerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmış.

Öğrencilerin de özel ders verebilmesi için belirli kriterlerin olduğu ve bu kriterlere uygun şekilde ders verebilecekleri ifade edilmiş. Öğrencilerin öğretmenlerinden en az bir seviye üstte olmaları gerektiği belirtilmiş.

Özel ders almanın faydaları ise öğrencilerin eksikliklerini gidererek başarılı bir eğitim hayatı sürmelerine katkı sağladığı vurgulanmış. Ayrıca özel ders almanın sınıf ortamındaki kalabalıktan kaçınarak birebir ilgi almayı sağladığı belirtilmiş.

Genel olarak evde özel ders veren veya almak isteyen kişilerin yasal düzenlemelere ve etik değerlere dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmış. Bu sayede hem ders verenlerin hem de ders alanların hakları korunmuş olacaktır.
 
Geri
Üst