Evde nisasta kolasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
205.412
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evde nişasta kolası nasıl yapılır?​

Mısır nişastasını bir kaba koyun ve su ekleyerek iyice karıştırın. Kumaş kolasının daha sert olmasını istiyorsanız, mısır nişastası miktarını artırabilirsiniz. Sonra esansiyel yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra bir sprey şişesine aktarın.
Evde ütü kolası nasıl yapılır?
Mısır nişastasını bir kaba koyun ve su ekleyerek iyice karıştırınız. Kumaş kolasının daha sert olmasını istiyorsanız, mısır nişastası miktarını artırabilirsiniz. Sonra isteğe göre bir esansiyel yağ ilave ediniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra bir sprey şişesine aktarıp kumaşın üzerine püskürtünüz.
Sprey kola ne işe yarar?
Sprey ütü kolası ile çamaşırları ve çeşitli kumaşları kolayca ütüleyebilirsiniz. Kırışıkları hızla açar. Ütünün tutukluk yapmasını önler ve kumaş üstünde seri bir şekilde kaymasını sağlar. Kuru veya nemli kumaşlarda, buharlı ve buharsız ütülerde rahatça kullanabilirsiniz.

Ev yapımı kola nasıl yapılır?​

Bir gün önceden bir tutam meyan kökü 1 litre soğuk suyun içine tencerenin içine kapağını kapatarak bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün bitkileri içinden alarak suyu süzüyoruz. Bu suyun içine soda, kekik suyu, limon suyu, vanilya, karbonat ve tuzu ekliyoruz. Tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
Sprey Kola nasıl yapılır?
Şişenizi ılık su ile doldurun. Mısır nişastası bir çorba kaşığı ekleyin. Kapağını kapatın ve mısır nişastası tamamen çözülene kadar çalkalayın. Karışım biraz yağsız süt gibi görünmelidir.
Vit çamaşır kolası nasıl kullanılır?
KULLANILIŞI: Ütüden Önce: Karışımı kumaşa sünger veya pamuklu sürünüz. Kumaş nemliyken üzerinde kuru bir tülbent kullanarak kızgın olmayan ütü ile ütüleyiniz. Kolalanacak kumaş temiz olmalıdır.
Kola hazırlanırken su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein gibi maddeler kullanılır. Bu maddeler genellikle asitli ve şekerli içeceklerin yapımında yer alan gıda maddeleridir.
 
Geri
Üst