Konutta Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
Bayat ekmek/pide/açma vs.
1 su bardağı süt (ekmek oranına nazaran değişir)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Kekik ve tuz
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk/sosis/kavurma/pastırma
Çekirdeksiz siyah/yeşil zeytin
Mantar
Biber
Mısır
Konutta Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bayat ekmekleri en hoş biçimde kıymetlendirmek için;. Öncelikle üzeri için tüm gereçler hazır hale getirilir.
Daha sonra tabanı için derin bir kapta ekmekler hariç tüm materyaller karıştırılır. Üzerine ekmekler ilave edilir ve çatal ile bastırarak ıslak bir taban elde edilir.
Altüst kullanılan tavanız varsa iki tabanı da fırça ile yağlanır. Bir tarafına taban kısmı alınır ve çatalla her yeri eşitlenecek halde yayılır ve bastırılır. Yanları içe gerçek düzeltilir.
Kapağı kapatılır en kısık ateşte 3 dk kadar pişirilir. Daha sonra öteki tavaya zıt çevrilir (Veya tıpkı tavaya bir tabak yardımıyla aykırı çevrilir.
Hafif pişen tabana evvel kaşar daha sonra başka materyaller eklenir ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk kadar, üzerindeki sebzeler buharı ile yumuşayana kadar, pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not 1; pizzanın tabanı için sütü öncesinde yarım bardak kadar ek edilmeli. daha sonra ekmekler vs. ek edildiğinde ıslak bir yapı elde edene kadar azar azar eklenmelidir.
Not 2; üzeri için istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz.
Not 3; çift taraflı tavanız varsa yapılması daha pratik olacaktır.
Meskende Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
Bayat ekmek/pide/açma vs.
1 su bardağı süt (ekmek oranına nazaran değişir)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Kekik ve tuz
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk/sosis/kavurma/pastırma
Çekirdeksiz siyah/yeşil zeytin
Mantar
Biber
Mısır
Konutta Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bayat ekmekleri en hoş biçimde kıymetlendirmek için;. Öncelikle üzeri için tüm gereçler hazır hale getirilir.
Daha sonra tabanı için derin bir kapta ekmekler hariç tüm materyaller karıştırılır. Üzerine ekmekler ilave edilir ve çatal ile bastırarak ıslak bir taban elde edilir.
Altüst kullanılan tavanız varsa iki tabanı da fırça ile yağlanır. Bir tarafına taban kısmı alınır ve çatalla her yeri eşitlenecek halde yayılır ve bastırılır. Yanları içe gerçek düzeltilir.
Kapağı kapatılır en kısık ateşte 3 dk kadar pişirilir. Daha sonra öteki tavaya zıt çevrilir (Veya tıpkı tavaya bir tabak yardımıyla aykırı çevrilir.
Hafif pişen tabana evvel kaşar daha sonra başka materyaller eklenir ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk kadar, üzerindeki sebzeler buharı ile yumuşayana kadar, pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not 1; pizzanın tabanı için sütü öncesinde yarım bardak kadar ek edilmeli. daha sonra ekmekler vs. ek edildiğinde ıslak bir yapı elde edene kadar azar azar eklenmelidir.
Not 2; üzeri için istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz.
Not 3; çift taraflı tavanız varsa yapılması daha pratik olacaktır.
Meskende Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı