SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 bardak acma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
Ev Yapımı Ekmek Tarifi
1,1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişce acın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakca bir hamur yapın; uzerini kalan unla kapatın
3,510 dakika sonra un ayrılıp catlamaya başlayınca ortasını acın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4,Dibi unlanmış bir kaba alın ve uzerini ortun İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun
5,Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Tekrar mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin uzerini caprazlama kesin;
6,Once kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonra ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın
1 kg (89 bardak) un
12 bardak acma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
Ev Yapımı Ekmek Tarifi
1,1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişce acın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakca bir hamur yapın; uzerini kalan unla kapatın
3,510 dakika sonra un ayrılıp catlamaya başlayınca ortasını acın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4,Dibi unlanmış bir kaba alın ve uzerini ortun İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun
5,Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Tekrar mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin uzerini caprazlama kesin;
6,Once kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonra ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın