- Konu Yazar
- #1
Meskende Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2,5 bardak su (suyu göz kararı ayarlamamız lazım)
İç harcı için:
400 gram kıyma (orta yağlı)
7-8 kısım yeşil sarımsak
1 bağ maydanoz
2 domates
2 kapya biber
2 yeşil biber
2 kaşık karışık salça (biber ve domates salçası)
1 ‘er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber (damat tadınıza nazaran artırıp azalta bilirsiniz)
1 küçük fincan sıvı yağ
Konutta Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur mayalanması için evvelce yoğururuz. Un maya ve tuzu karıştırıp azar azar su veriyoruz yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve bir köşede mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için sebzelerin hepsini robotta çekiyoruz şayet konutta zırh bıçağı varsa zırhlaya bilirsiniz.
Çekilen sebzelere kıymayı, salçayı, yağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz biraz cıvık bir harç olacağı içim yarım çay bardağı kadar su koyabilirsiniz.
Hamurları küçük bezeler haline getirip açmak içim hazırlıyoruz. İncecik açtığımız hamuru un serperlermiş servis tabağı üzerine alıp üzerine iç harcını yayıyoruz (not: tabağa un serpmemişim nedeni pişireceğiniz tavaya rahatça geçmesi için zira iç harcı koyunca hamuru kaldırmak güç oluyor)
Sırayla tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz tabi birinci bezeden itibaren bir taraftan tava da yahut tost makinasında pişiriyoruz.
Ben birazını tavada kısık ateşte pişirdim, birazını tost makinasında pişirdim.
Tost makinasında pişirirken ortaya çatal vs şeyler koyun ki üst kısım kıymaya yapışmasın yahut yağlı kağıt serip ortasında pişirebilirsiniz.
Şayet isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. (fırında pişirecekseniz bir kaseye su koyup fırına koyun ki lahmacunlar kurumasın) imal basamakları fotolarda sırayla mevcut.
Yanında kuru soğan, maydanoz salatası yahut hoş bir marul salatası, limon ve hoş bir ayranla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun
Meskende Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2,5 bardak su (suyu göz kararı ayarlamamız lazım)
İç harcı için:
400 gram kıyma (orta yağlı)
7-8 kısım yeşil sarımsak
1 bağ maydanoz
2 domates
2 kapya biber
2 yeşil biber
2 kaşık karışık salça (biber ve domates salçası)
1 ‘er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber (damat tadınıza nazaran artırıp azalta bilirsiniz)
1 küçük fincan sıvı yağ
Konutta Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur mayalanması için evvelce yoğururuz. Un maya ve tuzu karıştırıp azar azar su veriyoruz yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve bir köşede mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için sebzelerin hepsini robotta çekiyoruz şayet konutta zırh bıçağı varsa zırhlaya bilirsiniz.
Çekilen sebzelere kıymayı, salçayı, yağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz biraz cıvık bir harç olacağı içim yarım çay bardağı kadar su koyabilirsiniz.
Hamurları küçük bezeler haline getirip açmak içim hazırlıyoruz. İncecik açtığımız hamuru un serperlermiş servis tabağı üzerine alıp üzerine iç harcını yayıyoruz (not: tabağa un serpmemişim nedeni pişireceğiniz tavaya rahatça geçmesi için zira iç harcı koyunca hamuru kaldırmak güç oluyor)
Sırayla tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz tabi birinci bezeden itibaren bir taraftan tava da yahut tost makinasında pişiriyoruz.
Ben birazını tavada kısık ateşte pişirdim, birazını tost makinasında pişirdim.
Tost makinasında pişirirken ortaya çatal vs şeyler koyun ki üst kısım kıymaya yapışmasın yahut yağlı kağıt serip ortasında pişirebilirsiniz.
Şayet isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. (fırında pişirecekseniz bir kaseye su koyup fırına koyun ki lahmacunlar kurumasın) imal basamakları fotolarda sırayla mevcut.
Yanında kuru soğan, maydanoz salatası yahut hoş bir marul salatası, limon ve hoş bir ayranla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun
Meskende Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı