SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Evde Küçük Ekmek Nasıl Yapılır? Fırınsız Ve Mayasız İçin Malzemeler
400 gram un (3,5 su bardağından 1 parmak fazla) + ben sonradan 1/2 (yarım) bardak daha un koydum
1 paket kabartma tozu (10gr)
250 ml süt (2,5 çay bardağı)
40 gram ayçiçek yağı (3 yemek kaşığı)
Evde Küçük Ekmek Nasıl Yapılır? Fırınsız Ve Mayasız
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba unumuzu koyuyoruz, akabinde sütümüzü koyuyoruz biraz karıştırıyoruz.
Ardından 1 paket kabartma tozu ve ayçiçek yağını koyuyoruz ve yaklaşık 5 dk karıştırıyoruz.
Unun cinsine nazaran değişiklik göstereceği için kıvamını yakalamak için un ekleyebilirsiniz.
Ardından hamurumuzu bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak biçimde açıyoruz.
Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlak şerit halinde modüller kesiyoruz.
Yuvarlak hamurlarımızı yanmaz teflon tavada ocağın en büyük kısmında en düşük düzeyde açıp, iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz vee keyifli son ister sevdiğiniz tatlı – acı sosla yahut sandviç olarak tüketebilirsiniz. Dikkat bağımlılık yapar afiyet olsun
Not: Ben tuz kullanmadım. isteğe nazaran ekleyebilirsiniz. Yapışmaz bir tavada her iki tarafını pişirin.
Evde Küçük Ekmek Fotoğraflı Yapılışı Fırınsız Ve Mayasız
400 gram un (3,5 su bardağından 1 parmak fazla) + ben sonradan 1/2 (yarım) bardak daha un koydum
1 paket kabartma tozu (10gr)
250 ml süt (2,5 çay bardağı)
40 gram ayçiçek yağı (3 yemek kaşığı)
Evde Küçük Ekmek Nasıl Yapılır? Fırınsız Ve Mayasız
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba unumuzu koyuyoruz, akabinde sütümüzü koyuyoruz biraz karıştırıyoruz.
Ardından 1 paket kabartma tozu ve ayçiçek yağını koyuyoruz ve yaklaşık 5 dk karıştırıyoruz.
Unun cinsine nazaran değişiklik göstereceği için kıvamını yakalamak için un ekleyebilirsiniz.
Ardından hamurumuzu bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak biçimde açıyoruz.
Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlak şerit halinde modüller kesiyoruz.
Yuvarlak hamurlarımızı yanmaz teflon tavada ocağın en büyük kısmında en düşük düzeyde açıp, iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz vee keyifli son ister sevdiğiniz tatlı – acı sosla yahut sandviç olarak tüketebilirsiniz. Dikkat bağımlılık yapar afiyet olsun
Not: Ben tuz kullanmadım. isteğe nazaran ekleyebilirsiniz. Yapışmaz bir tavada her iki tarafını pişirin.
Evde Küçük Ekmek Fotoğraflı Yapılışı Fırınsız Ve Mayasız