AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Kıyma Döner Yapımı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Evde Kıyma Döner İmali Tanımı İçin Malzemeler
600 gram orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı dolu dolu galeta unu
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Patates kızartması için
4 tane orta uzunluk patates
Ketçap
Dönerleri kızartmak için
Yeteri kadar sıvı yağ
(Pideli Köfte) deki sosu kullandım

Evde Kıyma Döner Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Eğer döner baharatınız yoksa yazdığım baharatlar kullanılır
Önce genişçe bir kabın içine su hariç bütün materyalleri ekleyip düzgünce yoğuralım.
Daha sonra suyunu da ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
Daha sonra haldeki üzere iki tane strece sarıp sosis hali verip uçlarını sıkıştıralım.
Önce dolapta 3 saat dinlendirip daha sonra buzluğa atıp bir gece buzlukta bekletelim.
Kızartmadan evvel buzluktan 10 dakika evvel çıkartıp fotoğraftaki üzere ince ince doğruyoruz doğrarken yağımızı tavaya alıp kızartmaya başlıyalım dönerimizin erimesine müsaade vermiyelim yoksa dağılır.
Kızartmış olduğumuz patateslerimizi servis tabağına alalım.
Bütün dönerlerimizi kızarttıktan sonra hepsini tavaya alıp tekrardan bikaç dakika daha kızartıp patateslerin üstüne alıp onların üstüne ketçapla servis yapalım yada benim üzere sos yapıp da kullanabilirsiniz servise hazır.
Not.Ben servis anında dönerim sosu olarak sayfamdaki bursanın pideli köfte tanımındaki sosu kullandım şayet yapmak isterseniz sosun yarı ölçülerini yaparak kullanabilirsiniz tercih sizin verdiğim bu ölçü 4 kişiliktir.

Evde Kıyma Döner Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst