AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Kıyır Kıyır Gevrek Tarifi (Artık Hazır Almaya Son)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Evde Kıyır Kıyır Gevrek Tanımı (Artık Hazır Almaya Son) İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
1 adet yumurta (Beyazı üzerine sarısı hamuruna)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Yumurta akı

Evde Kıyır Kıyır Gevrek Tanımı (Artık Hazır Almaya Son) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alalım.
Sonra ununu yavaşça ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Ardından elle uzun biçimde açıp keselim.
Daha sonra yağlı tepsiye dizelim. Üzerine yumurta akı sürüp, susam ve çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Pişen gevreklerimizi fırından çıkarıp servis tabağına alalım oda ısısına gelince çay ile servis edelim afiyet olsun.
Evde Kıyır Kıyır Gevrek Tanımı (Artık Hazır Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst