- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 224.665
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evde kışlık ketçap nasıl yapılır?
Büyükçe bir tencereye zeytinyağını ve sıvı yağ koyun üzerine soğanı ekleyip iyice kavurun ve sarartın. Soğanlar iyice sararınca kırmızı biber ve acı biberleri, sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya ve kokusunu salıncaya kadar sarartıp pişirin. (üzerine) Doğradığınız domatesleri ekleyin ve 30 dakika kaynatın.Ketçap nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Soğanlar karamelize olacak şekilde kavrulur. Sonra iri doğranmış kırmızı kapya biber ve domatesler eklenir karıştırılır . Kaynayınca tuz, karabiber, sarımsak, toz şeker, sirke eklenir karıştırılır. Orta ateşte 40-45 dakika kaynatılır.
Ketçapın içinde neler var?
Ketçap domates suyundan elde edilen, yemeklerin yanında sos olarak eklenen bir üründür. İçinde domates, şeker, sirke, tuz, nişasta ve tatlandırıcılar bulunur. Baharatlar ise oldukça azdır.
Domates püresinden ketçap nasıl yapılır?
Domateslerin sadece çekirdeği kalana kadar, kaşığın tersi ile püre süzülür. Elde ettiğimiz ketçap, tekrar tencereye alınır ve içine damak zevkine göre tuz ve karabiber eklenir. Ketçap kıvamına gelene kadar, tekrar suyu çektirilir. Kıvamı yakalayınca, bir kaba alınır ve soğuması beklenir.Salcayla ketçap nasıl yapılır?
Salçadan Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
- 125 ml kaliteli salça (bende biber-domates salçası)
- 200 ml su.
- 1-2 yaprak defne.
- 0, 5 tatlı kaşığı toz kereviz.
- Tuz (damak tadınıza göre, ben yarım tatlı kaşığı kullandım)
- 2, 5 tepesiz çorba kaşığı şeker (bende esmer şeker)
- 1 çorba kaşığı sirke.
- 1 çorba kaşığı soğan rendesi.
Barbekü sosu nasıl yapılır?
Barbekü Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tohumları yüksek ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
- Soğanı ve sarımsağı soyup rondoda kavrulmuş tohumlarla beraber çekin.
- Tavaya zeytinyağını döküp soğanları ekleyin ve 5-6 dakika karıştırarak püreyi pişirin.
- Ketçabı, kırmızı biberi, karabiberi, kekiği ekleyin.
Evde domates sosu nasıl hazırlanır?
Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Zeytinyağını derince bir tencerede kızdırın ve sarımsakları üstüne rendeleyin.
- Biberiyeleri içinden alın ve domatesleri ekleyin.
- Tuzunu da ekledikten sonra 30 dakika kadar ara ara karıştırarak kaynatın.
Mayonez nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Hemen tarife geçiyorum.
- Derin ve uzun bir kabın içine bir yumurtayı kırın.
- 1 su bardağı sıvı yağı, sicim gibi azar azar ekleyerek blenderla karıştırın.
- Sıvı yağ bitene kadar bu işlemi devam edin ve sonra tuzunu ve limon suyunu ve sirkeyi ekleyin.
- Tekrar blenderla karıştırın. Mayoneziniz hazır.
Ketçap yerine ne kullanılır?
Mayonez Ketçap Yerine Geçecek 5 Alternatif
- Sarımsaklı Yoğurt. Sarımsaklı yoğurdun güzelleştiremeyeceği tarifin olduğunu pek de sanmıyoruz.
- Naneli Yoğurt. Özellikle yaz günlerinde şöyle ferahlatan, hafif lezzetler arıyorsanız bu seçenek tam size göre olabilir!
- Sarımsaklı Kekikli Domates.
- Tarator Sos.
- Avokado Sos.
Ketçap neden olur?
Kısaca, Salça, şeker (glikoz şurubu), sirke, tuz, nişasta ve koruyucuların pastörize edilmesiyle elde edilen bir üründür. Günümüzde ketçap tamamen domatesten yapılmış bir sos olarak tanınır. Halbuki ketçap, asırlar boyu yemeğe tat veren ve iştah açan, değişik yiyeceklerden hazırlanmış bir sos olarak bilindi.Ketchup nereden gelir?
1690’da Çin’de salamura balık, ançüez ve baharatlarla yapılan ve içinde domates bulunmayan sos günümüzdeki Ketçap’ın kökenini oluştururken, ilk adıyla Koe-chiap, Kê-tsiap veya Ke-chiap olarak biliniyordu.