Evde kendime manikur yapabilir miyim?

SoruCevap

Yeni Üye
Duş: Manikur pedikur bir kere yaptırmakla cozulse şahane olur Gercek: Evde kendinize manikur yapabilirsiniz
İnsanlar ellerinize bakar Bilgisayarın tuşuna basarken, kalemle yazı yazarken, otobuste bir yerlere tutunurken siz fark etmeseniz de elleriniz hep goz onundedir Nereden mi biliyorum? Manikurumu, tırnağımın uzunluğunu, ojemin rengini ne zaman değiştirsem hemen farkediyorlar Her defasında manikur salonuna gitseydim herhalde coktan iflas bayrağını cekmiştim Evde manikur pedikur yapmak dunyanın en kolay işi desem inanır mısınız?
Evde manikur yapmakEvde oturup kendiniz yapmak varken manikur salonlarına her hafta avuc dolusu para dokmenin manası yok Adım adım başlayalım:
• Oncelikle hangi tırnak şeklini istediğinize karar vermelisiniz Benim tercihim hafif oval Ne tam kare ne tam yuvarlak İkisinin arası Tırnak diplerini aynaya tutunca gorunen ovali izlemek cok kolay Sevdiğiniz şekli bulduktan sonra iş torpuye kalıyor
• Tırnaklarınızın eşit uzunlukta olduğuna emin olmalısınız Tırnaklarınızı birbirinin ustune koyup olcebilirsiniz
• Oje şişesini sakın sallamayın Hava kabarcıkları oluşur Avucunuzda silindir gibi yuvarlayabilirsiniz
• Oje surmeden once tırnağınızda oje olmasa da asetonlu pamukla tırnaklarınızı silin Krem ya da sabun gibi kalıntılar olmayınca ojeniz daha duzgun surulur, daha kolay kurur
• Bir ipucu daha: ojenin fırcasını başparmağınız ve orta parmağınızla tutun İşaret parmağınız kapağın ustunde dursun
• En başarılı sonuc icin ojeyi ince tabakalar halinde surun Once ortaya, sonra sola, sonra sağa Birkac dakika sonra en baştan ikinci kata başlayın
• Manikur ve pedikur sona erince aseton damlattığınız pamuklu cubukla taşmış ojeleri temizleyin Hataları kapatın
• Ojenin kurumasını hızlandırmak icin soğuk ayarda bir – iki dakika sac kurutma makinesine tutabilirsiniz En az 10 santim mesafe bırakmayı unutmayın
• Ojeleriniz kurumadan evden cıkmanız gerekirse ellerinizi ve ayaklarınızı soğuk suya tutarak ojeleri kurutabilirsiniz Kutikul kremi de ojenize bir şey yapışmasını engellemeye yeter
Dışarda manikur yaptırmak• Takma tırnaklar hicbir zaman kendi tırnağınızın yerini tutamaz Sağlık acısından da takma tırnakları tercih etmemelisiniz
• Manikur salonlarındaki bakteriler konusunda paranoyaksanız kendi manikur aletlerinizi goturebilirsiniz
• Kutikuller kesilmeli mi kesilmemeli mi? Uzmanlar tırnak etlerinin kesilmemesi gerektiğini savunuyor Kutikul tırnak yatağını koruyor Onlar olmazsa tırnağınızın enfeksiyon kapması an meselesi Banyodan cıktığınızda etleriniz yumuşakken pamuklu cubukla iceri doğru ittirebilirsiniz Profesyoneller etleri kesme konusunda deneyimli Guvenebilirsiniz
• Oje kurutucu surdurmeyin Tabii aceleniz yoksa Oje kurutucu icin ekstra ucret isteyebilirler Ayrıca oje kurutucular ojenin daha dayanıksız olmasına neden oluyor
Evde pedikur yapmak• Banyodayken ponza taşı yardımıyla ayağınızdaki olu derilerden kurtulun Krem ya da losyon surun Yatak corabınızı ayağınıza gecirin Alın size yumuşacık ayaklar
• Ayaklarım daha da yumuşak olsun derseniz krem surdukten sonra kalın bir muşambayla ayaklarınızı sarıp ustune corap giyebilirsiniz Bu şekilde uyumanız guc tabii ama becerebilirseniz uyandığınızda ayaklarınızı iki top pamuk kadar yumuşamış bulabilirsiniz
• Tırnaklarınızı 1 cm’den fazla uzatmayın Hem bakımı zor, hem de aman aman gorunmuyor
• Kendinizi yaşlı gostermek istemiyorsanız kırmızı oje surmeyin Takma tırnak kullanmayın Fransız manikurunu duzgun yapın Ayak tırnaklarınızı cılgın renklere boyamanızda sakınca yok ama bırakın elleriniz doğal kalsın
• Oje surme işini aceleye getirmeyin Her parmağınızı boyarken zevk almaya bakın

Geri