- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.857
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evde kemik suyu konservesi nasıl yapılır?
Büyükçe bir tencereye kurbanın etli veya etsiz bütün kemiklerini doldurun. Ben mümkün olduğu kadar etlerinizi sıyırdım. Üzerine kemikleri geçecek kadar su doldurun. Kısık ateşte yaklaşık 12 saat boyunca kaynatın.Et suyu yaparken içine ne konur?
2 bardak kaynar su. 5-6 litre oda sıcaklığında su. Tercihen aroma verici malzemeler: Kişniş tohumu, kimyon tohumu, karanfil, kuru zencefil, defne yaprağı, kuru veya taze biberiye, tane karabiber.Gerçek et suyu nasıl yapılır?
Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. Videoda görebilirsiniz.
Kemik suyu konservesi yapılır mı?
Kesin olan bilinen şudur ki, kemik suyu son derece besleyicidir ve beslenmenize eklemeniz sağlık için çok faydalıdır. (*) Çevirenin notu: Ben diğer yemeklere yaptığım gibi, kemik suyunu da cam kavanozlarda konserve haline getirip, buzdolabında uzun süre güvenle saklayıp kullanıyorum.
Kemik suyu kolajen olur mu?
İlikli kemik suyunun içerisinde doğal olarak kolajen ve protein bulunur. Eklem sorunlarından selilüte, cilt kırışıklarından sarkmalara ve vücut iltihaplanmalarına kadar birçok rahatsızlığa faydası olan ilikli kemik suyunun bu etkisi içeriğinde bulunan glukozamin bileşiği ve kolajen miktarından kaynaklanmaktadır.Buz torbasına et suyu nasıl konulur?
Buz Poşetinde Et Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?- Kemikleri düdüklü tencereye koyup bir buçuk saat kaynatıyoruz.
- Sonra ılıyınca buz poşetlerine huni geçirip dolduruyoruz.
- İçinde birazcık et ve ilik parçaları var.
- Ben onları doldurmadım.
- Ağzı kendi kendine kapanan buz poşetlerinden aldım.
- Çok pratik.
Et suyu nasıl çözdürülür?
Geniş bir kaba su doldurun ve içine buz kalıpları atın. – Daha sonra tencerede olan kemik suyunu direk tencereyle birlikte direk suya koyun. – Soğuyana kadar arada sıcak olan suyu değiştirerek soğutma işlemine devam edin. Böylece oda sıcaklığına gelen kemik suyu herhangi bir bakteri ya da bozulma görülmez.
Kemik suyu elde etmek için kaç saat kaynatılmalı?
Kemik suyunun uzun süre ve düşük ısılarda pişirilmesi gerekmektedir. Kemik suyu yaklaşık 15 saat kadar kaynatılır. Bu kadar uzun süre pişirilmesi sonucunda kemikteki vitamin ve minarelerin tümü suya geçer ve kolajen, prolin, glutamin gibi vücut için oldukça değerli amino asitler ortaya çıkmış olur.